fbpx

Stichting Vriendenkiezen voorkomt eenzaamheid onder mensen

Deze week is het de Week tegen Eenzaamheid. Iedereen voelt zich wel eens eenzaam, maar dit gevoel verdwijnt vaak snel weer. Toch voelt een groot deel van de samenleving zich sterk eenzaam: meer dan een miljoen Nederlanders ervaart dit gevoel! Deze week staat in het teken om eenzaamheid aan te pakken. Stichting Vriendenkiezen zet zich hier voor in.

Eenzaamheid, een groot probleem

Stichting Vriendenkiezen

Vriendenkiezen is een site voor het maken van nieuwe vrienden, kennissen of contacten om activiteiten mee te ondernemen. Op die manier draagt deze organisatie bij aan het verminderen van eenzaamheid onder mensen. Het is een initiatief van vriendinnen Karin en Carin. Karin: ‘Het is zo belangrijk om sociale contacten om je heen te hebben. Het maakt een mens gezond en gelukkig. We willen hiermee laten zien dat het helemaal niet moeilijk hoeft te zijn om sociale contacten te leggen.’ Vriendenkiezen plaatst zelf activiteiten op de website. Iedereen kan deelnemen aan die activiteiten door zich hiervoor in te schrijven. Ook kunnen mensen die op de site staan ingeschreven oproepen plaatsen. Wanneer iemand een oproepje plaatst om bijvoorbeeld een kop koffie te drinken, dan kunnen mensen hieronder reageren.

Misschien denk je nu dat dit initiatief alleen voor mensen is die nooit buiten komen en daardoor niemand om zich heen hebben. Dit is totaal niet zo! Carin: ‘Denk bijvoorbeeld aan stellen die van Brabant naar Groningen verhuizen voor werk. In Groningen kennen zij nog niemand. Dit helpt hun om daar weer een nieuw sociaal leven op te bouwen.’ Het is dan ook vooral gezelligheid dat centraal staat bij Stichting Vriendenkiezen. ‘Daar zijn mensen naar op zoek!’

Daniëlle deelt haar ervaring over Vriendenkiezen

Daniëlle staat ingeschreven bij Stichting Vriendenkiezen. Zij is hier terecht gekomen na de scheiding met haar man. ‘Als stel maak je toch al gauw deel uit van gezamenlijke vriendengroepen. Na de scheiding verwaterden mijn sociale contacten toch een beetje. Ik was gewoon op zoek naar nieuwe mensen met wie ik leuke activiteiten kon ondernemen.’ Na even zoeken op internet kwam zij bij Stichting Vriendenkiezen terecht. Hierdoor doet zij af en toe iets leuks met mensen die ook zijn aangesloten bij de website. ‘Laatst waren we met een aantal mensen naar Zandvoort. Dat was heel gezellig, maar ik hoop dat wat meer mensen zich aanmelden!’ Want je weet wat ze zeggen: hoe meer zielen, hoe meer vreugd. 

Dus…

Ben je op zoek naar een of meerdere personen om leuke activiteiten te ondernemen? Dan is Vriendenkiezen.nl de oplossing voor je. Schrijf je gratis in op Vriendenkiezen.nl en onderneem de activiteit die jullie samen leuk vinden. WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF