fbpx

Steek de handen uit de mouwen: het is tijd om de buurt te vergroenen!

Dat jij (en je buurman) blijer wordt van groen om je heen, staat buiten kijf. De bonus is dat vergroenen ook nog eens de biodiversiteit vergroot, de hittestress in de stad vermindert en dat je frissere lucht inademt. Dus grijp je kans, verzamel je buren, je huisgenoten en je straatvrienden en word Groendoener. Het is tijd om de buurt te vergroenen.

Het leven anno 2022 vraagt om een nieuw soort bewustzijn, waar vergroenen geen trend maar een levensstijl is. Het is hard nodig voor het welzijn van toekomstige generaties. Elho zoekt daarom per direct Groendoeners: stadse groenliefhebbers die zichzelf willen omringen met groen. Of die hun buurt, straat of gevel willen vergroenen, maar niet goed weten hoe ze dat moeten aanpakken. Elho helpt en maakt groene dromen werkelijkheid.

Groendoeners opgelet!

Heb je zin om samen de buurt te vergroenen? Dat is mooi! Want elho is op zoek naar groendoeners. Van het aanleggen van geveltuintjes en boomspiegels tot het vergroenen van een hele straat, together we give room to nature om samen een groenere wereld te creëren. Groen verbindt en vergroot de biodiversiteit. Stuur samen met minimaal twee buurtbewoners een groenplan in met een simpele schets of omschrijf hoe jullie een specifieke plek in de buurt willen vergroenen. Uit alle ingezonden groenplannen kiezen ze er drie uit om samen te realiseren. Dat is inclusief alles wat nodig is: planten, gereedschap, etc. De winnaars worden eind mei bekendgemaakt. Liever meteen met je buurt aan de slag? Vraag dan nu het gratis groendoeners startpakket aan!

Laten we samenwerken, en stap voor stap een wereld creëren waarin de natuur en de mensen kunnen bloeien.

Elho biedt online inspiratie aan Groendoeners in de vorm van advies over verschillende plantenpakketten. Denken jullie bijvoorbeeld aan een pakket voor boomspiegels of geveltuintjes? Of wil je een heel plein vergroenen? Dan kun je het gewenste plantenpakket aanklikken en precies zien welke producten je nodig hebt, inclusief bijbehorend advies voor het planten zelf. Wel zo makkelijk.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF