fbpx

Steeds meer vrouwen beleggen

Er zijn steeds meer vrouwen die beleggen. Beleggen is een goede manier om geld te laten groeien en om je financiële toekomst te verzekeren. Veel vrouwen zijn zich bewuster geworden van hun financiële situatie en willen actief bijdragen aan hun eigen welzijn door te beleggen. Er zijn verschillende manieren om te beleggen, afhankelijk van je doelen, risicotolerantie en kennisniveau. Het is belangrijk om goed onderzoek te doen voordat je begint met beleggen en om advies te vragen aan een financiële professional als je vragen hebt.  Hoe dit precies zit en waar deze groei vandaan komt, vertellen we je in dit artikel.

De groei in de afgelopen jaren

Wat we zien, is dat beleggen over het algemeen zo rond 2017 weer enorm in populariteit is toegenomen. Wanneer we kijken naar het huidige jaar, dan zien we dat dit zelfs het meest populaire jaar is geweest sinds de negentiger jaren. Je kunt dus wel nagaan hoe enorm populair het is geworden. Wat we zien, is dat in 2020 de groei van huishoudens waar belegt werd, met maar liefst 17 procent. Totaal waren er in dat jaar 22 procent van de huishoudens die beleggen in aandelen. Uiteraard is het vandaag de dag wel iets eenvoudig te geworden om te kunnen beginnen. Via bijvoorbeeld de vergelijker Brokerfolio.com, kun je eenvoudig de verschillende brokers met elkaar vergelijken en op basis daarvan een broker kiezen die bij je past. Wel is het belangrijk te kijken naar wat voor jou van belang is. Wil je alleen investeren in aandelen of ook in crypto’s en eventuele andere beleggingsinstrumenten die er zijn.

Stijgende populariteit onder vrouwen eigenlijk geen verrassing

Kijkend naar de algehele ontwikkelingen van onze maatschappij, zien we dat vrouwen steeds hoger opgeleid zijn en daardoor ook steeds beter economisch zijn onderlegd. Het is daarom dus dan ook niet heel vreemd dat er steeds meer aandacht uitgaat in het onder andere laten groeien van je vermogen. Waar je op de spaarrekening vandaag de dag praktisch geen rente meer krijgt, gaan de mensen op zoek naar alternatieven. Beleggen in bijvoorbeeld aandelen of ETF beleggen zijn er daar één van. Wel is het natuurlijk van belang dat je weet waarin je investeert. Het is daarom dus ook geen garantie dat je met beleggen altijd rendement weet te behalen.

Vrouwen nemen minder risico’s

Een belegger kan worden ingedeelt in een bepaald risicoprofiel. Waar we vaak zien dat veel mannen een relatief hoog risicoprofiel hebben, kiezen vrouwen eerder voor safe. Wat je daarin dus ook ziet, is dat de meeste vrouwen doordat ze wat voorzichtiger zijn, op de lange termijn ook betere resultaten behalen. Waar een mannelijke belegger vaak nog wel eens op basis van emoties andere keuzes willen maken, blijven vrouwen doorgaans bij hun strategie en wijken ze hier geen millimeter van af. Dit bewijst daarom maar weer eens dat beleggen met een goede strategie essentieel is om succesvol te kunnen zijn. Dus ben jij een vrouw en beleg je nog niet? Dan is dit hét moment om hier verandering in te brengen. Zo kun je namelijk al vanaf een paar euro per maand beginnen met het opbouwen van een eigen vermogen.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF