fbpx

Spiritueel teacher Tess de Wolf duidt haar quote: ‘Elke keuze die je maakt heeft een consequentie’

Om de week kiest Wendy-expert en modern spiritual teacher Tess de Wolf een inspirerende quote uit en neemt ze je mee in haar kijk op de wereld.

Toen ik onlangs benaderd werd door de redactie van ‘Wendy Online’ of zij quotes van mijn Instagram pagina mochten delen, ontstond al gauw het idee om er een passend artikel bij te schrijven. Als kind schreef ik al graag en met het oog op het boek dat ik wil schrijven, voelde dit als een mooie kans om aan de slag te gaan als ‘schrijfster.’ Ik deel dit met je, omdat het schrijven voor ‘Wendy Online’ een mooi voorbeeld is van een keuze die het leven ondersteunt dat ik probeer te creëren.

De hele dag door wordt er van ons gevraagd om beslissingen te maken. Wat wil je eten? Waar gaan we naartoe op vakantie? Welke kleding trek ik aan? Nu zijn dit vrij simpele alledaagse beslissingen, maar wat als je ineens moet besluiten om bij je partner te blijven of om weg te gaan? Of om voor jezelf te beginnen of te blijven bij je huidige baan? Deze beslissingen voelen vaak groots en levensveranderend aan. Je gevoel zegt A, maar je hoofd zegt B, en je begint te twijfelen. En hoe meer je twijfelt, hoe groter de angst groeit om een verkeerde beslissing te maken.

Transformeren

In mijn werk als modern spiritual teacher kom ik regelmatig mensen tegen die op het punt staan om hun leven drastisch te veranderen en te transformeren. Ze hebben een verlangen om hun hart te volgen, maar hun hoofd en ratio zitten in de weg. Vanaf kinds af aan leerde mijn moeder mij dat iedere keuze die je maakt een consequentie heeft. Een simpele maar wijze les die mij altijd is bijgebleven. 

Echter, piekeren over de gevolgen van een beslissing is precies wat mensen in angst gevangen houdt. Wat als ik de verkeerde keuze maak? Wat als ik alles kwijt raak? Wat als er iets beters voorbij komt? Wat als dit toch niet echt is wat ik wil?

Jezelf afvragen “wat als” is als een gebed zonder einde. 

Voor ieder doemscenario valt namelijk ook een positieve uitkomst te bedenken.

Iets dat ik mijn studenten leer en nu ook aan jullie wil meegeven is, dat je altijd weer opnieuw kunt kiezen en dat er in het huidige moment niet zoiets bestaat als een goede of foute beslissing. In het nu is een besluit puur en alleen dat: een besluit.

Of jouw keuze goed of fout was, dat blijkt altijd pas achteraf.

Het enige dat je kunt doen, is met de kennis die je hebt kiezen voor datgene dat op dat moment het beste bij je past. Om het jezelf wat gemakkelijker te maken nodig ik je uit om voortaan niet langer te denken in goed of fout, maar jezelf de vraag te stellen: 

Ondersteunt dit het leven dat ik probeer te creëren?

Het antwoord op deze vraag is simpel. Ja of nee.

Geef jezelf toestemming om te vertrouwen op het eerste antwoord dat in je opkomt.

Luister naar je intuïtie en volg je hart, want dat klopt altijd

Modern Spiritual Teacher Tess de Wolf 

Tess de Wolf (MSc) is een modern spiritual teacher, podcaster, en schrijfster. Het is haar missie om vrouwen te begeleiden in hun terugkeer van angst naar liefde aan de hand van simpele maar diepgaande spirituele levenslessen. Door haar eigen proces, ervaring, en wijsheid te delen laat ze je zien wat er voor je mogelijk is als je je openstelt voor de kracht van je Hogere Bewustzijn. Via haar podcast en mentoring programma ‘leven in liefde’ helpt Tess vrouwen om van ‘binnen naar buiten’ te leven.

Om de week deelt Tess een inspirerende levensles op Wendy Online. Kijk ook op haar site.

tess de wolf Spiritueel teacher Tess de Wolf duidt haar quote: 'Elke keuze die je maakt heeft een consequentie'



WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF