fbpx

Sofie werkt als vrijwilliger bij Make-a-Wish

Vrijwilliger bij Make a Wish

Foto: Geert Smit, links vrijwilliger Sofie met Make-a-Wish-ambassadeur Jacques d’Ancona.

Vandaag, 7 december, is het Nationale Vrijwilligersdag en worden alle vrijwilligers, omdat ze zich met hart en ziel geheel belangeloos inzetten voor anderen, in het zonnetje gezet. Vrijwilligster Sofie werkt sinds twee jaar voor Make-a-Wish Nederland, een organisatie die elk jaar ruim 500 wensen in vervulling laat gaan van kinderen tussen de 3 en 18 jaar met een levensbedreigende ziekte. Sofie vertelt in dit blog meer over haar vrijwilligerswerk en wat het met haar doet.

‘Als jong meisje vertelde mijn vader mij voor het slapen gaan de mooiste, zelfbedachte sprookjes. Over prinsen, ridders, kastelen en witte paarden. Mijn witte kasteel zou omringd zijn door bloeiende klaprozen. Mijn vader maakte mij wijs dat deze klaprozen mij zouden beschermen tegen al het kwaad op de wereld. De klaproos verspreidt namelijk ‘toverglitter ‘ en wanneer deze open klapt zouden al mijn zorgen verdwijnen met het glitter in de wind.’

Prinsen en prinsessen

‘Schijnbaar hebben de verhaaltjes van mijn vader indruk op mij gemaakt, want de geïmproviseerde stemmetjes hoor ik nog in mijn achterhoofd en die overdreven charmante glimlach van mijn prins, kan ik me nog goed herinneren. Ik weet zelfs nog hoe ik er in gedachten uit zou zien wanneer deze prins mij zou ophalen met de koets. Als kleine prinses zouden de hoge glitterhakken me helemaal niet passen, maar ik zou hoe dan ook de sterren van de hemel dansen tijdens het bal. Uiteraard zonder te struikelen, maar dat komt ook helemaal niet voor in de meest geluk makende dromen. 

Ik kon heerlijk slapen van de prachtige verhalen van mijn vader en droomde over glanzende lange, blonde haren, net zoals Rapunzel. Of over die ene trouwe prins zoals Doornroosje werd gegund.’ 

De liefste wens van Gancia

‘Nog meer dan alle Dinsey-prinsessen bij elkaar, gunde ik Gianca (4) haar ridder Didero.  Trouwen met Ridder Didero van Pipo de Clown en de P-P-Parelridder is voor Gianca het ultieme geluk. Het struikelen over de veel te hoge hakken, kwam in mijn dromen niet voor. Maar helaas struikelt Gianca dankzij haar leukemie over vele figuurlijke hakken in het leven. Tijdens haar wensvervulling kon Gianca zijn wie ze altijd heeft willen zijn in haar dromen: de meest zorgeloze prinses op de hele wereld met een knappe ridder op een witte eenhoorn. Op die zonnige dag in april trouwde Gianca met haar ridder op een landgoed.’ 

Lees ook over de wens van Job

Wenskinderen

‘Natuurlijk proberen wij wensen waar te maken zoals deze worden gedroomd door wenskinderen. Wij proberen voor hun het ultieme geluk te maken, voor een dag vol fantasie, maar ook voor een intens gelukkige herinnering, de rest van hun leven. Wanneer de ouders van een wenskind vertellen hoe dankbaar ze zijn voor de herinnering waardoor hun kind “terug kan kijken op een moment waarop ze weer écht gelukkig is”, besef ik dat Make-A-Wish Nederland meer sprookjes bezit dan de gebroeders Grim bij elkaar.’

Ik stond nooit stil bij het feit dat een dergelijke fantasie ook wel eens het handvat voor een gelukkig moment kan zijn. Wanneer een wenskind vasthoudt aan een fantasie, een droom, een wens, geeft dat kracht en positieve energie. Sinds ik Gianca zo enorm heb zien stralen, heeft dat mijn ogen geopend. Volgens mij kunnen wij namelijk nog veel leren van kinderen met een allerliefste wens. Zij laten hun fantasie spreken en met een beetje hulp wordt deze fantasie werkelijkheid. Waan je in jouw fantasiewereld en maak zorgeloze momenten, maak je eigen sprookje.’

Gelukkig maken

‘Als ík een wens zou mogen doen, zou ik iemand daarboven vriendelijk verzoeken alle allerliefste wensen op de wereld te vervullen. Ik fantaseer over de mogelijkheid om alle lieve potentiële wenskinderen aan te dragen voor het vervullen van hun fantasie. We hebben bewezen dat we het mogelijk kunnen maken en de wenskinderen kunnen laten stralen als nooit tevoren. Helaas kan ik kinderen met een ernstige ziekte geen klaproos met glitters geven om alle nare ziektes weg te jagen en alle zorgen te laten verdwijnen. Maar door mijn vrijwilligerswerk, weet ik wel dat we wenskinderen door hun wensvervulling weer een aantal momenten heel gelukkig kunnen maken.

Morgen ben ik achter de schermen aanwezig bij een meet & greet met Enzo Knol. Elijah (6) droomt er van om Minecraft te spelen met Enzo Knol. Elijah fantaseert duidelijk over een hele andere wereld, maar hopelijk vormen de zwaarden in het spel zijn toverglitter voor de meest gelukkige, zorgeloze momenten.’

Binnenkort kun je op Wendyonline.nl meer blogs lezen over de wensen die Make-a-Wish Nederland in vervulling laat gaan.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF