fbpx

Single Talk: Truth or Dare en laat je verrassen

Carlijne van Popering, schrijfster van het kookboek Let’s Missbehave, schrijft in de rubriek Single Talk over haar leven als single en over wat ze allemaal beleeft tijdens het daten. Dit keer reist ze af naar Frankrijk voor een wel heel avontuurlijke en romantische date…

I’m back..

Het is alweer een tijdje geleden dat ik heb geschreven. De zomervakantie zit er alweer op, wat gaat de tijd toch snel! Ik was lekker even een paar dagen met mijn kindjes weg. En verder ben ik bezig geweest met het herstel van mijn gezondheid.

Voor degene die het niet weten, in augustus 2018 kreeg ik borstkanker. Inmiddels ben ik na mijn chemotherapieën en immunotherapie ‘genezen’ verklaard. Maar er waren nog verdere reconstructies nodig. Dus dat heb ik recentelijk laten doen en nu ben ik weer druk met het opbouwen van mijn conditie. Het daten heeft dus even stilgelegen….In mijn laatste Single Talk waren we gebleven bij de Paris date met Mr. Black…..Wat een bizarre avond was dat!

In mijn eentje zat ik op het terras te wachten op mijn date met Mr. Next Level, maar deze gast kwam niet meer opdagen, wat een eikel! Ik heb daarna ook nooit meer iets gehoord, kansloos vind ik dit, je kunt toch gewoon even uitleggen waarom je van verder contact afziet? Maar dit schijnt een nieuwe trend te zijn, niets communiceren….

Anyway, toen ik besloten had om naar huis te gaan, kwam daar uit het niets ineens ‘Meet Joe Black’ met zijn truth or dare spel.

Ik koos voor Dare en Jump! Zoals mijn vriendinnetje zei ‘Leef Lijne, leef alsjeblieft, het leven kan zo kort zijn’.. Het krijgen van die ziekte en het overleven heeft mij veranderd. Ik maak mij niet meer zo druk om onbenulligheden. Daarom was Mr. Next Level ook direct Mr. Exit geworden.

Pluk de dag, Carpe Diem, Leef in het nu…..We zeggen het vaak genoeg, maar hoe vaak doen we het daadwerkelijk ook echt? Mr. Black stelde mij die avond voor een keuze, een spannende keuze, een onverwachte keuze Truth or Dare?
Uiteraard kwamen er allerlei scenarios in mijn hoofd, veelal negatief, gevormd door angst.
Maar ik wil niet meer door angst beslissingen nemen of mij laten beïnvloeden, dus ik sprong en hoe……

Ouderwets

Op de achtergrond hoor ik voor de tweede keer een zoemend geluid.
Het is mijn wekker die aan het
snoozen is. Ik draai mij nog even om en sluit mijn ogen weer. Heerlijk vind ik dit, de wekker vroeg instellen en dat je je dan nog een paar keer kunt omdraaien voordat de dag begint. Maar ik schrik op, ik moet er nu toch echt uit, want ik word zo opgehaald. Net als ik met een bezweet hoofd mijn weekendtas probeer dicht te krijgen hoor ik getoeter, ik heb natuurlijk weer voor een week gepakt…
Terwijl ik de voordeur op slot draai hoor ik voetstappen, hij pakt mijn bagage en legt deze op de achterbank. Dan loopt hij naar de zijkant en houd de deur voor mij open.
Nou jaaaa, dit maak je ook niet vaak mee, wat onwijs verrassend en leuk!

Dus heren, hier een tip, galant zijn wordt echt wel gewaardeerd… althans door velen dan.

De romantische toon is al gezet. In de auto staat er muziek op. Mr. Black kijkt mij met een grote glimlach aan en begroet mij met 3 zoenen op mijn wangen.
Oef, wat is hij ineens dichtbij.

Ik krijg het er warm van. Het is nog erg vroeg als we de stad uitrijden, de zon komt langzaam op. ‘Zo dame, ben je er klaar voor? Ik had eigenlijk niet verwacht dat je mee zou gaan, wat een verrassing!’ Ik kijk hem glimlachend aan en knipoog. ‘Ik ook niet, dus voordat ik mij bedenk, gas erop!’

C’est un beau romance, c’est une belle histoire….

Vaag op de achtergrond hoor ik een stem roepen. ‘Hé sleeping beauty, word je wakker?’ Ik was in slaap gevallen, het was ook zo vroeg vanmorgen. Ik open mijn ogen en zie dat we langs de borden Épernay rijden…dit is toch geen Parijs?
Ik neem even een slok water
en kijk hem met een vragende blik aan. Waar neemt hij mij mee naartoe? Hij ziet dat ik een beetje argwanend kijk en stelt mij gerust.

‘Schrik niet meissie, niets aan de hand, alleen maar leuk, we maken even een tussenstop oké?’

Épernay is een beroemde stad in het Champagne gebied. Mr. Black rijdt de niet de stad in, maar rijdt verder door de heuvels. We volgen de borden Aÿ. Dan slaat hij een kronkelig weggetje in.
A
an het eind van deze weg zie ik een groot landhuis staan vlakbij de wijngaarden.
We parkeren de auto en hij houd
t de deur voor mij open. Een charmante dame komt ons tegemoet lopen. ‘Bienvenue au domeine Giraud, je suis madame Binet, enchanté.’

Champagne Giraud is een familiehuis uit 1625, een verborgen pareltje in Aÿ, een plaats op slechts 10 minuten rijden vanaf Épernay. Ze nodigt ons uit om haar te volgen, in het huis neemt ze onze jassen aan, hangt deze op en we lopen verder.
Dan komen we aan in de woonkamer
met openslaande deuren naar een veranda.
M
adame Binet opent ze. Mijn mond valt open, zo ver het oog reikt zie ik wijnranken.
Wat een waanzinnig uitzicht, ongelofelijk zo mooi en zoveel rust.’ Madame Binet vertelt tijdens de wandeling door de wijngaard over het huis, de geschiedenis en de champagnes. Ineens zie ik voor mij, tussen de wijnranken, een prachtig gedekte tafel met een champagne koeler en twee glazen. Ze laat ons plaatsnemen en wenst ons een heerlijke middag toe. ‘Wil je een glas champagne?’ Volmondig knik ik ja.
Hij opent de fles en schenkt de glazen in. Als we het glas heffen zegt hij: ‘Santé, un beau romance et peut-etre une belle histoire mpuce.……..’ (Proost, een mooie romance en misschien wel een mooie geschiedenis, mijn kleintje).

Alle recepten van Carlijne en Carlijne’s verhalen over daten vind je hier.

Carlijne van Popering

Carlijne van Popering (44), een single moeder van twee, parttime directiesecretaresse op een fiscalisten kantoor en gepassioneerd chef, heeft op 1 november 2019 haar eerste kookboek zelf uitgegeven. Na 6 jaar hard werken, kinderen opvoeden, tussendoor genezen van haar borstkanker in 2018 en blijven geloven in haar droom, verscheen haar erotische kookboek Let’s Missbehave ‘where food meets pleasure’. Met haar boek en recepten wil ze mensen dichter bij elkaar brengen en dat vrouwen en mannen open over hun wensen, verlangens en fantasieën gaan praten. Terug naar de seks en erotiek met wederzijds respect. Sex – positivism. Kijkt ook op haar site. WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF