fbpx

Single talk: Kies een keer voor het onbekende

Carlijne van Popering, die elke week een recept deelt uit haar kookboek Let’s Missbehave, schrijft in de rubriek Single Talk over haar leven als single. 

Wel, niet, misschien?

Heb jij dat ook wel eens ervaren dat ineens je leven een compleet andere wending kan nemen, omdat je uit je comfort zone stapt of iets doet wat je normaal gesproken nooit zou doen?

En ga je dan linksaf of ga je dan rechtsaf of blijf je in je veilige leventje leven zoals je dit altijd deed? Patronen zijn voor velen lastig te doorbreken. I’d rather be safe than sorry. Om te kunnen groeien moet je vallen, diep en de bodem durven raken. Dit geldt in alles in het leven, niet alleen zakelijk, maar ook in de liefde, juist in de liefde….laat los en jump!

Kies een keer voor het onbekende, kies een ander type en focus niet meer op lijstjes.

Als je iets los laat komt het naar je toe. Ik heb ooit een kookboek gekregen waarin de chef een persoonlijke tekst voor mij heeft geschreven, welke alles raakt.

“You must unlearn what you have learned”.

Connecten

Net als ik de ober wil wenken om mijn voorgerecht door te geven, komt hij al naar mij toe lopen en vraagt of ik iets wil drinken van de meneer die aan het tafeltje voor mij zit.

Ik had namelijk nog steeds niets van gehoord van Mr. Terug bij Af, ook niet na mijn voicemail bericht en meerdere appjes die ik had gestuurd. Hij was meerdere keren online, maar reageerde niet.

Dit was voor mij het moment dat ik besloot om toch maar te blijven zitten en alleen van mijn avond te gaan genieten en alles op mij af te laten komen. Stay open, lightning could strike….. zoals Anthony Hopkins zei in de film Meet Joe Black. Het kan je zomaar overkomen, wanneer je het totaal niet verwacht. Uit het niets was daar dus Mr. Black. De haartjes op mijn armen gingen langzaam omhoog en dit kwam niet alleen doordat de zon onder was. Ik rilde en nam snel een slok van mijn drankje.

Hij was opgestaan en liep op mij af en keek mij met een schuin oog aan. “Je gaat toch niet vertellen dat je alleen gaat dineren?” zei hij heel brutaal.

Jump?

Mijn buik trok samen toen hij naast mij in de stoel plaats nam. Ik kon amper uit mijn woorden komen toen ik hem vertelde dat ik het heerlijk vond om even tijd voor mezelf te nemen, wat natuurlijk onzin was, maar ja om hem nou te vertellen dat ik “gedumpt” was? Heel stoer vertelde ik dat ik dit wel vaker deed na een dag hard werken, even in mijn eentje genieten van de ondergaande zon onder het genot van heerlijk eten en drinken. Hij schoof zijn stoel nog iets dichterbij, waardoor onze benen elkaar bijna raakten. Jezus, wat een spanning! Normaal gesproken zit je tegenover elkaar, maar hij wilde dat niet…..en ik ook niet merkte ik. De ober serveerde onze gerechten en hij vroeg mij o.a. wie ik was en wat mijn passies waren. Mr. Black luisterde aandachtig naar mijn verhalen en ik naar de zijne.

De uren vlogen voorbij, wat een verassende wending nam deze avond. Ik excuseerde mij even tussendoor om naar het toilet te gaan en belde mijn vriendin op. Nadat ik het hele verhaal even in het kort had verteld, zei ze “Leef Lijne leef alsjeblieft, het leven kan zo kort zijn”.

Met de woorden van mijn vriendin nog nagalmend in mijn hoofd, ging ik weer naast hem zitten op het terras.

“Doe je wel eens iets out of the box?” vroeg hij ineens. Ik knikte. In welk avontuur ga ik mij zo storten? denk ik nerveus. “Truth or Dare?” vroeg hij. Geen idee waar ik aan begin, maar ik vind het nu al leuk. Zonder na te denken zeg ik “Dare”. Hij pakte mijn kin en draaide mijn gezicht naar zich toe. “Na ons diner rijden we naar Parijs, want morgenavond wil ik met jou dineren onder de Eifeltoren oké?”. Ik keek hem met grote ogen aan. Do I jump?

Alle recepten en Carlijne’s verhalen over daten vind je hier.

Carlijne van Popering

Carlijne van Popering (44), een single moeder van twee, parttime directiesecretaresse op een fiscalisten kantoor en gepassioneerd chef, heeft op 1 november 2019 haar eerste kookboek zelf uitgegeven. Na 6 jaar hard werken, kinderen opvoeden, tussendoor genezen van haar borstkanker in 2018 en blijven geloven in haar droom, verscheen haar erotische kookboek Let’s Missbehave ‘where food meets pleasure’. Met haar boek en recepten wil ze mensen dichter bij elkaar brengen en dat vrouwen en mannen open over hun wensen, verlangens en fantasieën gaan praten. Terug naar de seks en erotiek met wederzijds respect. Sex – positivism. Kijkt ook op haar site. WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF