fbpx

Special Blog #1: Wendy-expert Ruud de Goeij over balans in je relatie

Het begin van een nieuw jaar biedt een mooie gelegenheid om te reflecteren op ons leven. Relatiedeskundige en Wendy-expert Ruud de Goeij begint met een belangrijk onderwerp: balans. Want balans is van cruciaal belang in ons leven, vooral als het gaat om relaties, zowel met onze partner als met de wereld om ons heen.

Balans buiten je relatie: de buitenwereld op afstand houden

Laten we beginnen met het bekijken van de balans buiten je relatie. In de moderne wereld worden we vaak meegesleurd door een overvloed aan verplichtingen en activiteiten, waardoor het soms moeilijk is om de juiste balans te vinden.

Een veelvoorkomende valkuil is het doorgeschoten zijn in werk. Het najagen van carrièredoelen kan ons absorberen, waardoor we weinig ruimte overhouden voor onze relaties. We moeten ons afvragen of we wellicht te veel van onszelf vragen, met overvolle agenda’s gevuld met sport, sociale verplichtingen, familieaangelegenheden, en vrijwilligerswerk. Terwijl de relatie vaak nog wel ‘oké’ aanvoelt, dreigt die langzaam de tol te betalen.

Het is als een hete luchtballon die te weinig energie krijgt en langzaam afkoelt. Wanneer we steeds weer onvoldoende aandacht aan onze relatie besteden, ontstaat het gevaar dat patronen en gewoontes ons leven gaan dicteren. We raken verstrikt in de drukte van het dagelijks leven en verliezen het vermogen om bewust aandacht te schenken aan onze relatie.

Balans binnen je relatie: elkaar in evenwicht brengen

Laten we nu eens kijken naar het belang van balans binnen je relatie. Het blijkt dat als je de buitenwereld niet in balans hebt, het moeilijk wordt om dit deel van je leven ook in evenwicht te brengen. Het een is een voorwaarde voor het ander. Het begint met de vraag of er balans is in het vervullen van de zeven relatiebehoeften voor elkaar, waaronder support, aandacht, waardering en intimiteit. Vaak raken we verstrikt in onze eigen levens en vergeten we de behoeften van onze partner.

Een ander aspect van balans binnen de relatie is het vermogen om aandacht te schenken aan de signalen van je partner wanneer hij of zij aangeeft dat dit nodig is. Communicatie is hierbij essentieel. Luisteren naar wat je partner nodig heeft en bereid zijn om daarop te reageren, versterkt de band tussen jullie.

Een veelvoorkomende valkuil is het plaatsen van kinderen op een voetstuk, waardoor de relatie tussen de ouders soms wordt verwaarloosd. Het is belangrijk om te onthouden dat een sterke relatie tussen de ouders een positieve invloed heeft op het welzijn van de kinderen.

Een ander aspect van de relatie die vaak lijdt onder een gebrek aan balans, is het seksleven. In de drukte van het dagelijks leven en de vele verplichtingen vergeten stellen soms het belang van intimiteit en passie. Het is essentieel om ook hierin een evenwicht te vinden.

Aan de slag gaan met balans in je relatie

Nu we het belang van balans binnen en buiten de relatie hebben besproken, is het tijd om te kijken hoe we eraan kunnen werken. Het goede nieuws is dat het met kleine stapjes kan beginnen.

Het begint met communicatie. Praat met je partner over jullie relatie en hoe jullie de balans kunnen verbeteren. Stel doelen voor de komende week en kijk hoe je elkaar beter kunt ondersteunen en aandacht kunt geven. Het is belangrijk om te beseffen dat balans geen einddoel is, maar een voortdurend proces. Het vereist constante aandacht en inspanning om de balans in je relatie te behouden.

Balans is de sleutel tot geluk in de liefde

Balans is een cruciaal element in onze relaties, zowel met de wereld om ons heen als met onze partners. Het begint met het vinden van evenwicht buiten de relatie door de juiste prioriteiten te stellen en niet te verdrinken in verplichtingen. Vervolgens is het belangrijk om binnen de relatie een balans te creëren door aandacht te schenken aan elkaars behoeften, communicatie te verbeteren en de passie levend te houden.

Het goede nieuws is dat werken aan balans met kleine stapjes kan beginnen. Het belangrijkste is dat je samen met je partner de intentie hebt om de balans te verbeteren en actief blijft werken aan een gezonde, liefdevolle relatie. Balans is een sleutel tot geluk in de liefde, en het is nooit te laat om eraan te werken.

Over Ruud de Goeij

Ruud de Goeij ontwikkelde als relatiecoach een model van basisbehoeftes in een relatie waarmee stellen meer uit hun relatie kunnen halen en is schrijver van het boek De Relatieballon. Lees hier meer over derelatieballon.nl

Het boek van Ruud is ook te koop in onze webshop.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF