fbpx

Ron Blaauw: ‘Geen poespas maar ongedwongen en culinair genieten’

 Het motto van Ron Blaauw luidt dat culinair genieten in een ongedwongen sfeer voor een brede doelgroep beschikbaar moet zijn. Zelf maakt hij dit met zijn team al tien jaar mogelijk; reden voor een feestje. In zijn gloednieuwe boek is zijn verhaal te lezen en zien we de mensen die voor hem belangrijk zijn. Lekker nieuws: dertig van Ron’s beste recepten zijn te vinden in het boek.

 Ron, die oorspronkelijk uit Hoorn komt, voelt zich altijd al verbonden met Amsterdam. Dit is dan ook de plek waar zijn restaurant, Ron Gastrobar, al tien jaar niet weg te denken is. Ron houdt van mensen die lekker recht door zee zijn en durven te zeggen waar het op staat. Dit is dan ook de sfeer die te proeven is in de Gastrobar; wat you see is what you get. Dat betekent niet dat er geen ruimte voor bijzondere combi’s en nieuwe experimenten is. De veelzijdige menukaart dient ieders smaakpapillenpalet. Ongecompliceerd en toegankelijk, zonder te veel regeltjes: dat is wat centraal staat.

Smaakjes proeven

De mooie en bruisende Ron Gastrobar-restaurants en andere culinaire ondernemingen van Ron kunnen maar uit één ding voortkomen: passie! Passie voor horeca, ondernemen en natuurlijk koken. Naast het creëren van gerechten is Ron betoverd geraakt van de smaken die samen komen: “Ik stond ook twee avonden in de spoelkeuken. En dan kwamen de pannetjes binnen en dan ging ik die sauzen proeven. Die smaken weet ik nog!”

Alle mooie momenten, lessen en smaken die Ron in zijn leven heeft mogen ontdekken, zijn heeft hij gebundeld tot het boek 10 Jaar Ron Gastrobar. Het boek alleen al is prachtig om op de koffietafel neer te leggen. Al snel droom je weg door de mooie verhalen en plaatjes.

Bestel het boek via deze link.

AMSTERDAM & PARIJS Fotograaf: Friso Kooijman
PARTY & GERECHTEN FOTOGRAFIE  Fotograaf: Valentina VosWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF