fbpx

Robert verloor zijn zoon aan hersenstamkanker: ‘Ik probeer nu een positieve wending aan Max-Emil zijn overlijden te geven’

Op het verhaal dat Wendy en haar broer Mike vertelden over hun tattoo kregen wij honderden reacties. De mooiste verhalen delen wij om de week met jullie. Deze keer: Robert verloor zijn zoontje aan hersenstamkanker en liet een tattoo zetten.

‘Ik wilde al heel lang een tattoo nemen, maar ik wilde niet zomaar iets. Het moest voor mij echt een betekenis hebben. In 2009 kregen wij verschrikkelijk nieuws: onze zoon Max-Emil (toen 4) had hersenstamkanker, dezelfde ziekte die Tijn heeft.’

Vaderdagkaart

tattoo rubriek mijn zoon had dezelfde ziekte als Tijn

‘Twee weken voordat Max-Emil kwam te overlijden, gaf hij me voor vaderdag een kaartje met een verfafdruk van zijn handje en zijn naam, geschreven in zijn eigen handschrift.’ Max-Emil overleed op 4 december 2010 en heeft helaas maar 5,5 jaar oud mogen worden. ‘Eén jaar na zijn overlijden besloot ik om een tattoo te nemen van die handafdruk. Omdat ik nog twee andere kinderen heb – twee dochters van nu dertien en vijf – wilde ik dat de geboortedata van alledrie mijn kinderen in de tattoo verwerkt werden. Met dit idee ging ik naar een tattoo artiest in Finland, waar wij wonen. Hij zette de tattoo op mijn rechterbovenarm.’

Positieve wending

‘Om een positieve wending aan deze gebeurtenis te geven, ben ik heel creatief bezig. Ik heb een lied geschreven over mijn eerste lach na de dood van mijn zoon. Dit nummer heeft een bekende Finse zanger – die Idols gewonnen heeft – gezongen. Heel bijzonder!

Ook heb ik het handje – dat ook in mijn tattoo verwerkt is – op de grafsteen van Max-Emil gespoten. Hier heb ik een speciale cursus voor gevolgd.’

Stichting Semmy

tattoo rubriek mijn zoontje had dezelfde ziekte als Tijn‘In de zomer van 2014 ben ik met een bakfiets van Nederland naar Finland gefietst voor de stichting Semmy. Dit deed ik samen met een vader die zijn kindje heeft verloren aan een andere vorm van kanker. Wendy heeft ons opgewacht in Weesp om ons succes te wensen voor de rit naar Finland en om samen nog een ijsje te eten voordat wij vertrokken.

Buiten dat ik deze fietstocht heb gedaan heb ik ook meegedaan met de Run4Semmy. Dit jaar vlieg ik weer naar Nederland om mee te doen. Ik vind het erg belangrijk om mij met deze stichting bezig te houden.

Voor met lotgenoten die ook hun zoon of dochter zijn verloren aan hersenstamkanker, heb ik een Facebookpagina Ride For A Lifetime opgezet. Ik woon en werk in Finland, maar ik probeer hier wel zoveel mogelijk mee bezig te zijn.’

#LAK. door

Hebben jullie al een potje nagellak besteld om Tijn naar de miljoen te helpen? Hij is er bíjna… De actuele tussenstand kun je volgen op lakdoortijn.nl. Je kunt je bestelling nog doen tot vrijdag 12:00 uur! Meer lezen over Lak. door Tijn? 

Wil jij ook je verhaal over je tattoo met ons delen? Mail naar online@wendymultimedia.nl en wie weet sta jij de volgende keer op WENDY online.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF