Zin om een lekkere taart te bakken, maar wil je eens wat anders dan een standaard appeltaart? Ga dan eens voor deze vegan cheesecake met roos en pistache, uit het boek Puur Patisserie. In dit boek staan naast gezonde tussendoortjes ook recepten voor heerlijke desserts!
Vegan cheesecake met roos en pistache
Voor 10 personen
Voorbereiding 15 min.
Bereiding 2 min.
Rusttijd 4 u op een koele plek
Voor de cheesecake-bodem
200 g pistachenoten
150 g havervlokken
1 snufje zout
360 g dadelpasta
Voor het beslag
270 g cashewnoten
150 g kokosbloesemolie
200 g ahorn- of agavesiroop
100 g rozenwater
6 g agaragar
400 g amandelmelk
Ter versiering
Eetbare rozenknopjes
Enkele bosvruchten
Doe 2 uur voor je met dit recept begint de cashewnoten in een kom, schenk er kokend water over en laat ze weken.
Maak de cheesecake-bodem
Pureer in de blender de pistachenoten, havervlokken, het zout en de dadelpasta.
Breng dit mengsel aan op de bodem van een vierkante bakvorm van 25 x 25 cm of een ronde springvorm met een diameter van 25 cm. Zet op een koele plek.
Maak de vulling
Pureer de geweekte cashewnoten in de blender met de kokosbloesemolie, de ahornsiroop en het rozenwater tot een glad geheel. Klop in een steelpan met behulp van een garde de agaragar door de amandelmelk. Kook dit mengsel 1 minuut. Schenk de warme melk op het mengsel in de blender en laat de machine nog 1 minuut draaien.
Opbouw en afwerking
Schenk de vulling in de vorm en zet de cheesecake ten minste 4 uur op een koele plek.
Haal de cake uit de vorm en decoreer met rozenknopjes en bosvruchten.
Meer recepten vind je hier.