fbpx

RECEPT: GYROS VAN GEROOSTERDE GROENTE MET KOKOSYOGHURTTZATZIKI

Zin in een lekker en vegetarisch recept? Probeer dan eens deze gyros van geroosterde groente. Het komt het uit het boek Mob Veggie, geschreven door Ben Lebus, van uitgeverij Citrus. Hierin staan veel vegetarische recepten die snel, gezond en niet te duur zijn.

Bereiding:

Voor 4 personen

Verwarm de oven voor tot 180 graden.

Haal de zaadjes uit de paprika en snijd ze in kleine stukjes. Snijd de courgette en ui ook. Breek de bloemkool in kleine roosjes. Leg de groente op een bakplaat. Doe de kikkererwten erbij met wat van het vocht. Besprenkel met een flinke scheut olijfolie, doe er 2 theelepels cayennepeper, 2 theelepels garam masala en zout en peper bij. Meng alles door elkaar. Rooster 30 minuten in de oven.

Tijd voor tzatziki. Doe de yoghurt in een kom. De hier een klein bosje fijngehakte munt, sap van 1 citroen en de geraspte komkommer bij. Rasp 1 teen knoflook erbij, breng op smaak en meng alles door elkaar.

Haal de groenten uit de oven en meng ze door elkaar. Zet ze dan nog 15 minuten in de oven.

Tijd om alles te combineren. Verwarm de pita’s en snijd ze open. Vul ze met de groente, tzatziki, granaatappelpitjes en dan meer groente en meer tzatziki en granaatappelpitjes.

Ingrediënten

2 paprika’s (geen groene)

3 courgettes

1 rode ui

1 bloemkool

Een blik kikkererwten van

400 g

Cayennepeper

Garam masala

120 g zuivelvrije kokosyoghurt

Verse munt

1 citroen

1 komkommer

Knoflook

4 pita’s

Verse granaatappelpitjes

Olijfolie

Zout en peper

 

Mob Veggie- Ben Lebus koop je hier.

Meer recepten vind je hier.

page 1 RECEPT: GYROS VAN GEROOSTERDE GROENTE MET KOKOSYOGHURTTZATZIKI



WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF