Zin in een lekker, zomers en vegetarisch recept? Probeer dan eens deze gyros van geroosterde groente. Het komt het uit het boek Mob Veggie, geschreven door Ben Lebus, van uitgeverij Citrus. Hierin staan veel vegetarische recepten die snel, gezond en niet te duur zijn.
Bereiding:
Voor 4 personen
Verwarm de oven voor tot 180 graden.
Haal de zaadjes uit de paprika en snijd ze in kleine stukjes. Snijd de courgette en ui ook. Breek de bloemkool in kleine roosjes. Leg de groente op een bakplaat. Doe de kikkererwten erbij met wat van het vocht. Besprenkel met een flinke scheut olijfolie, doe er 2 theelepels cayennepeper, 2 theelepels garam masala en zout en peper bij. Meng alles door elkaar. Rooster 30 minuten in de oven.
Tijd voor tzatziki. Doe de yoghurt in een kom. De hier een klein bosje fijngehakte munt, sap van 1 citroen en de geraspte komkommer bij. Rasp 1 teen knoflook erbij, breng op smaak en meng alles door elkaar.
Haal de groenten uit de oven en meng ze door elkaar. Zet ze dan nog 15 minuten in de oven.
Tijd om alles te combineren. Verwarm de pita’s en snijd ze open. Vul ze met de groente, tzatziki, granaatappelpitjes en dan meer groente en meer tzatziki en granaatappelpitjes.
Ingrediënten
2 paprika’s (geen groene)
3 courgettes
1 rode ui
1 bloemkool
Een blik kikkererwten van
400 g
Cayennepeper
Garam masala
120 g zuivelvrije kokosyoghurt
Verse munt
1 citroen
1 komkommer
Knoflook
4 pita’s
Verse granaatappelpitjes
Olijfolie
Zout en peper
Mob Veggie- Ben Lebus koop je hier.
Meer recepten vind je hier.