fbpx

Recept: Gebakken bloedworst met paling en oesterschuim


Het was afgelopen week 14 juli de nationale feestdag in Frankrijk. Om in de Franse sferen te blijven, hebben we voor deze week een gerecht met een product wat ondergewaardeerd wordt in Nederland. Het gerecht is afkomstig uit het erotische kookboek Let’s Missbehave van Carlijne Van Popering. Het is een recept van chef Thomas Voets van restaurant Auberge Jean & Marie in Amsterdam, gebakken bloedworst met paling en oesterschuim. De liefde ontluikt tussen de paling uit Nederland en de Franse klassieker.

“We zijn al een tijdje samen, dus het wordt tijd om het maar eens te proberen: we gaan samenwonen. Afstand is soms best lastig als de ene vaak weg is vanwege zijn job en de andere niet. Ik moet wel bekennen dat het onze relatie heel spannend hield. We ontdekten elkaar in een langzaam tempo, elke keer weer verlangend naar een thuiskomst. Maar deze nieuwe fase in onze relatie voelt nu goed, zo kunnen we wat vaker bij elkaar zijn. We zijn ook zo aan elkaar gewaagd. Vanaf dag één was er al een enorme aantrekkingskracht. Alles begon met een voorstel om alleen met elkaar te spoonen. Maar dat hielden we niet lang vol. Met lepeltje-lepeltje liggen namen we een enorm risico. We wisten al dat we die nacht weinig slaap zouden krijgen. We dagen elkaar steeds uit door te teasen, opwindende appjes te sturen en spannende voice messages in te spreken. Af en toe een beetje FaceTimen slaan we ook niet over als hij op een van zijn vele trips is. Als we samen zijn, gaan we uit eten, ontdekken we nieuwe restaurants, koken we thuis of hangen we relaxed op de bank. Eten verbindt ons, maar onze fysieke aantrekkingskracht doet dat nog veel meer. Er is niets wat we niet met elkaar willen ontdekken…….

Gebakken bloedworst met paling en oesterschuim

Voor 2 personen

Ingrediënten

 • 100 g gerookte paling
 • 100 g bakbloedworst (van de Franse slager)
 • 1 oester
 • 150 g boter
 • 60 ml visbouillon
 • 3 radijzen of stukjes rettich
 • 1 bakje tuinkers
 • Witte wijnazijn of citroensap
 • Mespuntje cayennepeper
 • Zout
 • Sushi-azijn

Bereidingswijze

Haal de paling even van tevoren uit de koeling en laat hem op kamertemperatuur komen. Snijd de radijzen in blokjes van 1 bij 1 cm. Verwarm de sushi-azijn (niet laten koken) en giet hem over de blokjes radijs. Dek af en laat op kamertemperatuur staan.

Breng de visbouillon aan de kook. Snijd de koude boter in blokjes. Mix de bouillon en de koude boter met een staafmixer of in een blender tot een schuimende emulsie. Mix de oester erdoor en breng op smaak met paar druppels wittewijnazijn of citroensap, een mespuntje cayennepeper en een snufje zout. Zeef het geheel door een fijne zeef. Dit is de saus.

Verwijder het vel van de bloedworst. Bak de worst in een droge pan met antiaanbaklaag aan beide kanten krokant gedurende ongeveer 2 minuten per kant op middelmatig vuur.

Laat de radijs uitlekken, leg de paling op het bord en de bloedworst ernaast. Schuim de saus nog een keer op en schep het schuim op het bord. Leg de zoetzure radijs erbij en maak het af met een beetje tuinkers.

Afbeelding1 1 Recept: Gebakken bloedworst met paling en oesterschuim


kookboek Recept: Gebakken bloedworst met paling en oesterschuim


Erotisch kookboek Let’s Missbehave

Probeer ook dit heerlijke gerecht: OssobucoWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF