fbpx

Recensie van de musical ‘Mamma Mia viert de zomer!’

Onze blogger Quintie Stoel was aanwezig bij de musical Mamma Mia en vertelt jou wat ze ervan vond. Mocht je de musical nog niet gezien hebben, dan hebben wij een mooie actie voor je! Wanneer je de voorstelling in de zomervakantie bezoekt, dan krijg je een korting  van maar liefst 50%!

Dat was ‘m dan! De feestelijke start van de Summer Sale bij Mamma Mia de musical. Op de langste dag van het jaar en de eerste zomerdag, 21 juni, werd bekend en onbekend Nederland verwelkomt in het Utrechtse Beatrix Theater voor een zomers feestje. Mamma Mia is nu voor de derde keer in Nederland te zien. In 2003 maakten we voor het eerst kennis met de Nederlandse versie van Mamma Mia, met niemand minder dan Simone Kleinsma in de rol van Donna. In 2009 werd Simone opgevolgd door Lone van Roosendaal. Sinds 23 september 2018 mag Antje Monteiro de rol van Donna vertolken. Samen met Antje spelen ook Jolijn Henneman (bekend van GTST), Kaj van der Voort (zanger van B-Brave) en Anouk van Nes (vorige versie Mamma Mia) in de voorstelling.

Voor wie onder een steen heeft geleefd, hier gaat Mamma Mia over:

De twintigjarige Sophie staat op het punt om te gaan trouwen, terwijl haar alleenstaande moeder op een mooi Grieks eiland met haar bruisende verleden wordt geconfronteerd door een ontmoeting met drie voormalige liefdes. Sophie, die door haar echte vader ‘weggegeven’ wil worden, probeert uit te vinden wie van de drie mannen dat is.

 

mamma mia zomer Recensie van de musical 'Mamma Mia viert de zomer!'

ABBA-feest!

Mamma Mia is een feestje en vele bekende ABBA-nummers komen voorbij. Van het hilarische ‘Dancing Queen’ en ‘Pak je Kans bij mij’ tot de ontroerende songs als ‘De Winnaar Krijgt de Macht’ en ‘SOS’. Ja, de liedteksten van de bekende Zweedse popgroep zijn vertaald naar het Nederlands, maar dit is absoluut niet storend. Ze passen juist alleen maar beter bij het verhaal.

Hoe speelt de cast?

Het acteerwerk van de verschillende musicalacteurs is wisselend. Antje Monteiro is vocaal supersterk en knalt én ontroert in het nummer ‘De Winnaar Krijgt de Macht’. Echter zet zij niet de gekke excentrieke Donna neer zoals we die kennen uit de film door Meryl Streep. Ook de Belgische Dieter Troubeleyn weet niet altijd te overtuigen in zijn rol als Sam. Dit maakt de liefde tussen Donna en Sam minder sterk dan dat die zou moeten zijn.

Ook de combinatie van Kaj van der Voort en Jolijn Henneman als het echtpaar-to-be Sky en Sophie is niet perfect. Jolijn zet een hele lieve, naïeve Sophie neer en Kaj is daarvoor een iets te gladde Sky. Soy Kroon, die eerder de rol van Sky speelde, lijkt beter te matchen bij Jolijn. Ook de chemie tussen Soy en Jolijn komt meer binnen.

Hilke Bierman en Emiel de Jong zijn echt de clowns van de voorstelling. Hilke speelt Roos, één van de beste vriendinnen van Donna. Hilke speelt hilarisch en is enorm goed ingespeeld op tegenspeler Emiel de Jong. Emiel speelt de rol van Bart, één van de mogelijke vaders van Sophie. Met zijn Indiana Jones achtige verschijning is hij misschien wel de leukste potentiële vader van Sophie. De combinatie van Hilke en Emiel is dan ook echt goud waard in het nummer ‘Pak je Kans Bij Mij’.

https://www.instagram.com/p/By5I3x6DKr8/?utm_source=ig_web_copy_link

Summer Sale!

Mamma Mia zal in september de laatste voorstelling spelen. Ben jij ABBA-fan en heb je zin in een avondje lachen en genieten? Bezoek dan zeker deze voorstelling nog even in de zomervakantie en maak gebruik van de Summer Sale aanbieding! Hiermee krijg je 50% korting per kaart voor alle shows tot en met augustus.

Recensie geschreven door Quintie

‘Mijn naam is Quintie en ik woon in Nijmegen. Naast mijn studie Communicatie- en Informatiewetenschappen, schrijf ik regelmatig recensies over musicals. De passie die ik vind in het musicalvak en het schrijven daarover, maakt mij ontzettend gelukkig! Ik hoop dat ik mijn enthousiasme over musical, maar ook over film met jullie kan delen.’

image1 1 e1551273020426 240x300 8 Recensie van de musical 'Mamma Mia viert de zomer!'WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF