fbpx

The Lion King is terug in de bioscoop en om deze reden moet je erheen!

De Lion King is misschien wel één van de meest populaire films van Disney ever. In 1994 kwam de animatieserie uit, gevolgd door een deel 2 én een deel 3. Ook de musicalversie is populair, zowel in Amerika en Engeland als in Nederland. Nu komt Disney met een nieuwe Lion King variant, namelijk een live action movie.

Het verhaal

The Lion King gaat natuurlijk over de leeuw Simba, die op een dag koning zal worden van het Afrikaanse dierenrijk dat zijn vader Mufasa nu leidt. Echter is Mufasa’s broer Scar uit op wraak en dit zorgt ervoor dat Simba moet vluchten. Dankzij zijn nieuwe vrienden Timon en Pumbaa en jeugdvriendin Nala weet hij het zelfvertrouwen terug te vinden om de strijd aan te gaan met Scar. Hij besluit op te eisen waar hij recht op heeft: het dierenrijk dat zijn vader heeft nagelaten.

Bioscooptopper

Op 17 juli ging de remake van The Lion King in première in de Nederlandse bioscopen. Dat de film populair is, blijkt meteen. Afgelopen weekend werd meteen een Nederlands record verbroken: The Lion King scoort het hoogst in beste openingsweekend en dat levert nu al 5,8 miljoen euro op!

Animatie

De film is ontzettend goed geanimeerd. De dieren lijken allemaal zo echt, dat je de zachte vacht van de leeuwen bijna wil aanraken. Daarnaast blijft The Lion King een mooi verhaal om te vertellen. Het is oprecht, grappig en liefdevol. En ondanks dat je als echte Lion King-kenner weet wat je te wachten staat (geen zorgen, no spoilers), blijft het verhaal ontroeren. Misschien juist nu, doordat Simba gewoon te schattig is geanimeerd als welp.

Beyoncé

Wat ik, als echte musicalliefhebber, jammer vind, is dat er vergeleken met de musical weinig muziek voorbijkomt. De liedjes van The Lion King maken voor mijn gevoel het verhaal compleet en dus miste ik hier en daar een stukje diepgang en emotie. Ook het nummer Spirit, dat door Beyonce speciaal is gemaakt voor deze film, voelt totaal misplaatst. Ik hoor liever de muziek van Tim Rice, Hans Zimmer en Elton John. En geen Beyonce, omdat zij toevallig de stem van Nala inspreekt in de film. Haar nummer hadden ze wat mij betreft mogen bewaren voor de aftiteling.

Must see

Samengevat is live action versie van de The Lion King wel een echte must see. Om nog een extra dimensie te geven aan de film, kun je The Lion King ook in 4DX bezoeken in bijvoorbeeld de bioscopen van Pathe. Ik heb dit ook gedaan en ik vond dit erg tof.

Dus, ben jij nog op zoek naar een middagje of avondje uit? Of wil je gewoon de bloedhitte ontsnappen en met je bakje popcorn in een koele bioscoopzaal zitten? Dan is The Lion King wel echt een aanrader!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF