fbpx

Puistjes: wat zegt de plek over jouw gezondheid?

Puistjes, iedereen kan er ongetwijfeld over mee praten. Op de één of andere manier moeten ze vooral op ons gezicht zitten. En juist wanneer het ons niet uitkomt. Vervelend natuurlijk, maar kunnen we hier iets aan doen? Wat zegt de plek eigenlijk over jouw gezondheid? Wij vertellen je het!

Puistjes op voorhoofd

Puistjes op je voorhoofd kunnen veroorzaakt worden door verteringsproblemen, problemen met je lever, je dunne darm, stress, onregelmatige slaap of een slecht dieet. Om puistjes op het voorhoofd te voorkomen, is het belangrijk om voldoende water te drinken en op je voedingspatroon te letten. Hierdoor kun je inzicht krijgen in bepaald eten dat een grote invloed heeft op jouw huid. Daarnaast is tenminste zeven uur slaap ook erg belangrijk.

Puistjes bij je wenkbrauwen

Dit veroorzaakt worden door problemen met je galblaas, te veel vette voeding of bewerkte voeding en niet te vergeten de ultieme boosdoener, alcohol. Hierbij is het belangrijk om genoeg water te drinken en goed op je voeding te letten.

Puistjes op de neus

Dit kan mogelijk te maken met een verkeerd voedingspatroon, darmproblemen (verstopping en opgeblazen gevoel) of een slechte bloedsomloop. Wat zou kunnen helpen om snel van deze puistjes af te komen, is de huid rondom je neus masseren, meer vitamine B binnenkrijgen en minder zout eten.

Puistjes op de wangen

Op de wangen kan te maken hebben met long- of leverproblemen, te grote hoeveelheden voedsel per keer eten, maagklachten, stress of vuil dat op de wangen komt (zoals vieze mobiele telefoons of make-up kwasten). Om dit tegen te gaan is het belangrijk om jouw huid goed te reinigen en de producten die in contact komen met jouw huid goed te desinfecteren.

Puistjes op de oren

Gek, maar waar: je oren staan sterk in verband met je nieren. Zodra je hier puistjes hebt, bestaat er een kans dat je nierproblemen hebt. Dit komt omdat er onvoldoende water en voedingsstoffen naar de nieren gaan. Ook hierbij geldt: drink voldoende water. Daarnaast helpt het om overmatige inname van cafeïne en zout te vermijden.

Puistjes rondom de lippen

Oneffenheden rondom de lippen kan een gevolg zijn van darmproblemen of een teveel aan pittig of gefrituurd eten. Om dit te verhelpen moet je de inname van vezels verhogen. Fruit en groente doen echt wonderen voor jouw huid!

Puistjes op je kin

Op je kin heeft te maken met hormoonproblemen. Het zou ook kunnen liggen aan onhygiënische handen, waarmee je je kin aanraakt. Neem omega-3 supplementen in om je hormonen in balans te houden en probeer natuurlijk niet té veel aan je gezicht te frunniken.

Benieuwd naar een recept voor een heerlijke lunch? Bekijk hier het gezonde recept!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF