fbpx

Powerman: Mick zorgt voor elf weeskinderen in Nepal

weeskinderen Nepal

We hebben het regelmatig over powervrouwen op WENDY online, maar er zijn natuurlijk ook echte powermannen. Voormalig student Mick Bröcker liet zijn leven hier achter en ontfermde zich over elf weeskinderen in Nepal nadat hun weeshuis was verwoest door de aardbeving in 2015. Presentator en schrijver Michael Pilarczyk werd geraakt door zijn verhaal en roept iedereen op zijn boek Master your mindset, leef je mooiste leven te kopen, waarvan de netto-opbrengst naar de opbouw van het weeshuis gaat.

Michael: ‘Toen ik mijn allereerste lezing gaf, kwam ik in contact met Mick. Hij ging die zomer naar Tibet en Nepal om daar zijn tijd bij de monniken door te brengen. Zijn verhaal sprak me aan en ik volgde een beetje waar hij mee bezig was. Toen Nepal in 2015 getroffen werd door een aardbeving belde ik hem op om te vragen hoe het nu met hem ging. Hij vertelde over Ombir, een weeskind dat nu samen met 10 andere weeskinderen op straat stonden omdat hun weeshuis was verwoest. Mick had een stichting opgericht om geld te verzamelen voor de opbouw van het weeshuis, Ombir Foundation. Want de stichting die eerst voor het weeshuis zorgde was ermee gestopt. Ondertussen had Mick besloten zijn studie op te geven en zich te ontfermen over deze kinderen.

Actie

Ik werd geraakt door zijn moed en besloot hem te helpen, want hoe kwam hij aan geld en hoe ging hij in hemelsnaam die bouw aanpakken? Bovendien moesten er vergunningen worden geregeld. We werden ook gewaarschuwd dat we ervoor moesten zorgen dat we in contact kwamen met betrouwbare vakmensen. Inmiddels hebben we in Nederland een architect gevraagd die erop toeziet dat alles goed gaat. Deze week gaat de bouw van het weeshuis van start. In november moet het klaar zijn.

master your mindDoor allerlei acties te organiseren zamelen we geld in. In november heb ik lezingen gegeven waarbij we al wat geld hebben ingezameld. Ook neem ik een deel van de kosten van het levensonderhoud op me. En nu roep ik iedereen ook op om mee te doen met een nieuwe inzamelactie: iedereen die mijn boek Master your mindset, leef je mooiste leven voor 15 april boek koopt, helpt mee met de opbouw van het weeshuis. We hebben nog 50.000 euro nodig. Iedereen die het boek koopt, krijgt bovendien een gratis toegangsticket voor de benefiet workshop Leef je mooiste leven van mij en Mick.

>>Help mee aan de opbouw van het weeshuis

Tips voor een mooier leven

In zijn boek geeft Michael op basis van zijn eigen ervaringen en praktijkvoorbeelden van bekende Nederlanders zijn filosofie en strategie voor een succesvol en gelukkig persoonlijk, zakelijk en spiritueel leven. Wij hebben een aantal tips voor een mooier leven voor je geselecteerd:

  • Doe wat je écht heel leuk vindt en word daar heel goed in. Leef vanuit je hart, volg je verlangen, leef je passie. Het volgen van je verlangen wijst je vanzelf de juiste richting op je levenspad. Daarvoor zijn moed, vertrouwen en geloof in jezelf nodig.
  • Alles wat je aandacht geeft groeit. Geef aandacht aan positieve gedachten. Denk, spreek en handel positief. Als je bewust je aandacht meer richt op positieve dingen, zul je meer geluksmomenten en ‘toeval’ gaan ervaren.
  • Wees ontvankelijk (open minded). Sta open voor nieuwe ideeën en inzichten.
  • Geniet van elk moment. Geniet elke dag. Dit leven heeft een deadline, je toekomst wordt elke dag korter. Geniet bewust.
  • Je kunt in dit leven niet alles hebben, je kunt ook niet alles doen. Je zult veel meer missen dan meemaken. Accepteer dat, het is niet anders. Hoe meer tijd je verdoet met je druk maken en je zorgen maken over van alles, het vervelend vinden dat je dingen zult missen als je keuzes maakt, hoe minder tijd er over blijft om te besteden aan wat je wel wilt. De leuke dingen.

Tips: Michael Pilarczyk
Beeld: Youtube, Leefjemooisteleven.nlWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF