fbpx

Popster Anastacia in Nederland te zien in musical ‘We Will Rock You’

Wie kent nou niet de muziek van de bekende rockband Queen? Leadzanger Freddie Mercury is al bijna 30 jaar niet meer onder ons, maar de muziek van Queen is nog altijd razend populair. Al 17 keer (!) stond hun bekendste nummer ‘Bohemian Rhapsody’ op nummer 1 in de Top 2000. Ja, ook dit jaar weer! Daarnaast kwam er vorig jaar ook een film over de rockband uit, die vertelt over het werk en leven van Freddy Mercury. Deze film werd meteen de op één na succesvolste film ooit!

Een jaar na de première van de film over Freddy Mercury kan Nederland nu opnieuw genieten van het werk van Queen. Dit keer in de vorm van een musical, die al vanaf 2002 over de hele wereld te zien is geweest. Onze musical recensente Quintie Stoel was bij de première en heeft de volgende recensie geschreven.

Live muziek versus digitale muziek

Die musical heet ‘We Will Rock You’ en bevat de 24 populairste nummers van Queen. Om het verhaal van ‘We Will Rock You’ te begrijpen, moeten we even zo’n 100 jaar vooruit spoelen. We leven in een tijd waar live muziek verboden is en mensen alleen mogen luisteren naar digitaal geprogrammeerde muziek. De Killer Queen (Anastacia) ziet erop toe dat iedereen zich hieraan houdt en doet dat samen met Khashoggi (Stanley Burleson). Een gedeelte van de jeugd komt hiertegen in opstand. Zij willen namelijk dat de echte muziek weer zegeviert!

We Will Rock You Wim Lanser Popster Anastacia in Nederland te zien in musical ‘We Will Rock You’

Een cast met 5 verschillende nationaliteiten

De cast van deze variant van ‘We Will Rock You’ bestaat uit maar liefst 5 verschillende nationaliteiten. De musical wordt gespeeld in het Engels en de hoofdrollen worden vertolkt door twee Italianen. De hele cast is vocaal ontzettend sterk! De nummers van Queen worden echt van het podium geknald. Ook popster Anastacia weet haar mannetje te staan in deze musical als Killer Queen. Zij is vocaal nog steeds super goed. Wie er ook echt uitspatten zijn Ian Carlyle en Lilly-Jane Young die onderdeel zijn van de rebellerende jeugd. Zij zetten hun personages echt goed neer en zingen ook nog eens super.

Muzikale grapjes

‘We Will Rock You’ barst van muzikale verwijzingen en dat maakt deze musical ook nog eens grappig. Er wordt constant gerefereerd naar oude en zelfs nieuwe muziek. Die referenties geven leuke opstapjes om een nummer van Queen in te kunnen zetten. Mocht je dus fan zijn van de muziek van Queen, dan is het zeker leuk om ‘We Will Rock You’ te bezoeken.

‘We Will Rock You’ is nog tot en met 16 februari te zien in verschillende theaters in Nederland. Wil jij ook deze musical bijwonen? Bestel nu jouw tickets met voordeel op uitjeskrant.nl/queenWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF