fbpx

Pien is op zoek naar een stamceldonor en wij hebben jouw hulp nodig

Voor het ‘Liefste nummer ooit’ willen wij zorgen dat deze maand de liefste maand ooit wordt. Hierbij moeten we elkaar een handje helpen, iets vaker tegen elkaar zeggen hoe lief we elkaar hebben en stilstaan bij de kleine dingen in het leven. Wij willen graag Pien helpen die op zoek is naar een stamceldonor en daar hebben wij jullie hulp enorm bij nodig. 

Op zoek naar een stamceldonor voor Pien!

Pien is drie jaar geleden behandeld voor de ziekte MLD middels een stamceltransplantatie. De ziekte is stopgezet en zij gaat al bijna een jaar weer redelijk gewoon naar school en vindt haar geluk in de paardensport. Helaas functioneert haar immuunsysteem niet goed en blijven haar antistoffen rode bloedcellen afbreken. Dat is levensgevaarlijk! Het afgelopen jaar leek dit te stabiliseren, maar de laatste maanden gaat de afbraak steeds sneller en moet Pien wekelijks, soms zelfs twee keer per week een bloed transfusie krijgen. Zo triest, er lijken geen medicijnen meer voorhanden om het immuunsysteem te corrigeren. De enige optie, als alle medicijnen te vergeefs zijn in gezet, is opnieuw transplanteren. En hier hebben wij jou voor nodig. Momenteel zoeken de ouders van Pien naar stamcel donoren. Om de kans op een match te vergroten vragen zij mensen om zich aan te melden als donor.

Donor Pien

Wat kun jij doen?

Ben je tussen de 18 en 50 jaar oud, dan kan je in aanmerking komen om een leven te redden. Ga naar de website van http://www.matchis.nl. Meld je aan, ontvang een wattenstaafje stuur die terug en jij zit in de database. Wie weet ben jij de match!!! Een kleine moeite maar het vergroot de kans.

 

 

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF