fbpx

Op hoeveel mensen worden we verliefd in ons leven?

Op hoeveel mensen worden we verliefd in ons leven
Verliefdheid, het gebeurt bij de een sneller dan de ander. Sommigen zijn al tal van keren verliefd geweest als kind, terwijl anderen pas later een keer iemand tegenkomen van wie zij vlinders in de buik krijgen. Maar op hoeveel mensen worden we gemiddeld verliefd in ons leven?

Alhoewel het per persoon verschilt, worden we in ons leven gemiddeld op drie mensen verliefd. Hoe zien deze drie liefdes eruit?

Je sprookjesliefde

Op jonge leeftijd komen we de liefde tegen die juist lijkt. Het is onze allereerste liefde, dus we gaan er helemaal in op. We hebben dit gevoel nog niet eerder meegemaakt, waardoor we denken dat dit het helemaal is. Maar is dit wel onze ware liefde? Er komt een punt waarop we ons als persoon ontwikkelen en inzien dat dit sprookje ook echt maar een sprookje was.

De liefde die het je moeilijk maakt

Vervolgens worden we vaak verliefd op iemand op wie we eigenlijk niet verliefd zouden moeten worden. Deze liefde is eigenlijk helemaal niet goed voor onze gezondheid. Deze liefde bezorgt ons een hoop drama, maar dit maakt ook dat we er in blijven hangen. Onze emoties die van het ene uiterste naar het andere uiterste gaan, maken deze liefde als een verslaving. We doen ons best om het te laten werken, maar dit is een hele klus. Op een gegeven moment hebben we toch echt door dat deze relatie niet gaat werken.

Lees ook: ’10 eigenschappen van de foute man’

De liefde die uit het niets komt maar o zo goed voelt

Deze liefde komt geheel onverwachts om de hoek kijken. De persoon lijkt op het eerste gezicht ook helemaal niet op wie we dachten verliefd te worden. Hij of zij staat in scherp contrast met het geïdealiseerde beeld dat we hebben van onze eeuwige liefde. Maar deze liefde voelt geweldig. We hoeven ons niet anders voor te doen dan we zijn, het werkt simpelweg gewoon. Hoe fijn is deze verliefdheid, geen gedoe! Dit is dan ook de liefde waar we onze toekomst mee zullen delen.

Natuurlijk verschilt het per persoon op hoeveel mensen we verliefd worden en of we alle drie deze liefdes ook werkelijk meemaken. Maar misschien komt een deel, of stiekem het hele verloop, ons toch wel heel bekend voor…

Bron: Elephant Journal, Superhv
Beeld: Shutterstock

 

 WENDY Special

Body & Mind


Volop inspiratie om beter voor je lichamelijke en geestelijke gezondheid te zorgen. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF