fbpx

Op deze manier heb jij altijd een opgeruimd huis

Ook wij begrijpen dat het niet altijd even makkelijk is om je huis opgeruimd te houden. Daarom delen we vandaag 8 gewoonten van mensen die hun huis wél op orde hebben. Afkijken mag best!

Met de volgende tips hoef je nooit meer bang te zijn wanneer vrienden onverwachts voor je deur staan. Wanneer je jezelf de volgende gewoonten aanleert, hoef je je nooit meer zorgen te maken over een rommelig huis. Het enige wat je dan nog te doen staat, is alles bijhouden.

1. Maak je bed op

Dit simpele klusje kost slechts een minuut extra in de ochtend. Niet alleen ben je de rest van de dag productiever, ook oogt je slaapkamer meteen een stuk opgeruimder. Staat leuk voor je gasten, maar ook voor jezelf. Vergeet niet: een opgeruimd huis is een opgeruimde geest.

2. Ruim de vaatwasser uit (en weer in)

Wanneer je ‘s ochtends wat extra tijd vrij maakt om de afwas te doen, heb je hier later op de dag profijt van. Ruim de schone vaat uit en zet je ontbijtbordje meteen in de vaatwasser. Op deze manier voorkom je die enorme stapels vaat op het aanrecht. Hiernaast is het natuurlijk heerlijk om thuis te komen in een schone keuken. Je kunt meteen beginnen aan het koken en bent na het eten ook sneller klaar met opruimen.

Extra tip: ruim ook ‘s avonds voor je naar bed gaat even de vaatwasser in. Zo heb je ‘s ochtends altijd schone vaat.

3. Doe regelmatig de was

Waarom zou je wachten tot het weekend met wassen, terwijl je de was ook verdeeld over verschillende dagen kunt doen? Als je elke dag (of om de dag) een klein beetje doet, zul je merken dat je hier na een tijdje profijt van hebt. Je hebt namelijk altijd schone kleding en nooit een overvolle wasmand.

4. Gebruik opbergdozen

Het is handig om alles een vaste plek in je huis te geven. Met dozen kun je dit makkelijk realiseren. Bovendien kun je ze makkelijk ergens in, op, onder of achter schuiven. Zo staan ze mooi uit het zicht. Ook is het handig dat je kleine prulletjes altijd ergens in kwijt kunt. Je kunt ook kiezen voor dozen met een mooie print die je juist wel in het zicht wil zetten. Ook kun je een doosje gebruiken als bijzettafeltje. Zo is je opbergdoos dus multifunctioneel.

5. Probeer het opruimen niet uit te stellen

Je kent het wel: eindelijk komt de postbezorger met dat langverwachte pakketje aan de deur. Snel scheur je de doos open en gooi je al het plastic en bubbeltjesplastic op de grond. Helemaal blij met je nieuwe aankoop, vergeet je de verpakking. Laat dit niet gebeuren en ruim al je verpakking meteen op. Anders blijven al die dozen alleen maar door je huis zwerven.

6. Ruim je kleren op

Gooi jij na een lange dag werken je kleding op die stoel die al jaren in de hoek van je slaapkamer staat? Als je je huis echt netjes wilt houden, moet je er eigenlijk aan gaan wennen dat je je kleren meteen opruimt. In de was als ze vies zijn, in de kast als dat nog niet het geval is. Niet alleen ziet die stoel er opeens leuker uit, ook je kleren worden er mooier van. Over het algemeen ziet je kamer er een stuk netter uit als er geen kleren rond slingeren.

7. Opruimen tijdens het koken

Wanneer je iets kunt opruimen of schoonmaken, terwijl je eigenlijk met iets anders bezig bent, kan dit je troep enorm minimaliseren. Was bijvoorbeeld tijdens het koken alvast de snijplankjes af. Terwijl je de pasta kookt en de kip langzaam gaar bakt, kun je alvast de vaatwasser inruimen of de tafel dekken.

8. Plannen

Of je nu je outfit voor de dag erna klaarlegt of uitzoekt welke schoonmaakproducten je volgende week nodig hebt, plannen is goed! Dit scheelt bovendien een hele hoop stress. Wanneer je alles plant, hoef je minder na te denken en maak je waarschijnlijk minder troep in een haastige bui.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF