fbpx

Ook zo’n last van muggen? 7 tips tegen jeuk

Muggen. Nederland lijdt eronder. En niet zo’n beetje ook. De een heeft er meer last van dan de ander, maar we kunnen wel concluderen dat het er extreem veel zijn dit jaar. Wendy Online deelt 7 handige tips om van die vervelende jeuk af te komen.

1. Alcohol

Vlak nadat je bent gestoken kun je de muggenbult aanstippen met wat pure alcohol (bv. sterilon). Alcohol verwijdert de speekselresten van muggen en juist dit speeksel zorgt voor de jeuk.

2. IJs

IJs zorgt ervoor dat de zwelling en hiermee de jeuk minder wordt. Zit je echt helemaal onder de bulten? Dan is een ijskoude douche aan te raden. Niet heel aanlokkelijk, maar wel effectief.

3. Limoen- of citroensap

Limoen- of citroensap vermindert niet alleen de jeuk die muggen achterlaten, maar ook de kans op een infectie. Je kunt de sap op de muggenbult aanbrengen, maar je kunt ook met een partje citroen of limoen over de bult heen wrijven.

4. Aloe Vera

Aloe Vera werkt vooral verkoelend op de huid. Heb je een Aloe Vera-plant in huis? Wrijf dan wat gel uit een afgebroken blad op de plek om de jeuk te verzachten.

5. Basilicum

Dit kruid bevat kamfer en thymol. Dit zijn stoffen die van nature helpen de jeuk te verzachten. Leg wat basilicumblaadjes op de muggenbult en je zult merken dat de jeuk langzaam wegtrekt.

6. Speeksel

Heb je alle bovenstaande producten niet bij de hand? Dan kan wat speeksel je ook verder helpen. Smeer wat op de muggenbult om de jeuk te verminderen. De stoffen in speeksel werken niet alleen verkoelend, maar zorgen er ook voor dat er geen verdere infectie ontstaat.

7. Tandpasta

Ook tandpasta is een product dat iedereen wel in huis heeft. Ook een dot tandpasta (liefst geen geltandpasta) op de plek kan wonderen doen. Laat het een nachtje opdrogen en spoel het de volgende af met koud water of wat milde zeep. Tandpasta droogt de huid uit en hierdoor vermindert de irritatie.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF