fbpx

Onze nieuwe gastblogger kinder- en jongerencoach José stelt zich voor

José is kinder- en jongerencoach vanuit haar coachpraktijk in Bennebroek. Daarnaast werkt ze als docent en mentor bij een Opleidingsinstituut voor kindercoaches. José maakt heel wat mee tijdens haar werk en ze neemt jullie in haar maandelijkse blogs mee met haar belevenissen. Vandaag stelt ze zichzelf voor:

Iedereen hoort erbij

Komend weekend hebben wij ons jaarlijkse vriendenweekend. We kennen elkaar uit onze studietijd, inmiddels zijn er 7 gezinnen. De leeftijden van de kinderen variëren van 4 tot 18 jaar, de eersten van ons raken de 50 aan. Ik weet zeker dat het weer een bijzonder, oergezellig en intens weekend gaat worden, dat is het namelijk ieder jaar. Wat ik minstens zo bijzonder vind, is de onderlinge band van de kinderen. Sommigen zien elkaar alleen maar tijdens dit ene weekend, maar als ze bij elkaar zijn, voelt het alsof ze bij elkaar horen, als een grote familie. Alle leeftijden door en met elkaar, het is een feestje om naar te kijken.

Je bent goed zoals je bent

Iedereen is oké; dat is precies wat deze kinderen onderling uitstralen. En dat is ook wat ik als kinder- en jongerencoach zo ontzettend wezenlijk vind bij de begeleiding van iedereen die mijn praktijk binnen stapt. Het kan soms wenselijk of misschien wel nodig zijn om bepaald gedrag te veranderen, nieuwe vaardigheden te leren of je bewust te zijn van hoe je overkomt, maar wie je van binnen bent, is altijd oké. Als ik een missie op de wereld zou zetten, zou het zijn dat iedereen met vertrouwen kan zeggen, ik ben goed zoals ik ben. Zeker alle kinderen!

Een open blik

Of jij als ouder of je kind nu ergens mee zit, of dat eigenlijk alles wel lekker loopt, we kunnen denk ik allemaal wel eens een steuntje, idee of inzicht gebruiken. Sta jij hier voor open? Dan neem ik je vanaf nu graag mee in de verhalen en ervaringen van een kindercoach. En ik nodig je direct uit om jouw open blik toe te passen. Probeer het komend weekend eens een dag heel bewust met open blik naar jezelf als ouder of naar je kind te kijken. Zonder verwachtingen, zonder doel, gewoon aanschouwen wat je ziet. Wat zie je?

Tot volgende week

Eigenlijk zijn de eerste 3 dikgedrukte zinnen direct een korte introductie op de manier waarop ik kinderen, jongeren en hun ouders ontvang. Om vervolgens samen te onderzoeken welk steuntje, idee of inzicht helpend kan zijn voor vooruitgang. Dit doe ik vanuit mijn coachpraktijk in Bennebroek. Daarnaast werk ik als docent en mentor bij een Opleidingsinstituut voor kindercoaches.

Morgenavond en het hele weekend zit ik met 14 ouders en 19 kinderen aan tafel. Vanavond is het nog even rustiger, ben ik thuis samen met man Patrick, dochters Kim (18) en Malou (16) en zoon Milan (14 jaar). Wie weet dat een van de belevenissen tijdens het aankomend weekend onderwerp van mijn volgende blog zal worden; ik ga er met open blik in!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF