fbpx

Onze gelukspsychologe, Josje Smeets, stelt zich voor!

Goedemorgen, ik ben Josje Smeets. GeluksPsychologe en eigenaar van mijn bedrijfje HelloBetty.nl. Getrouwd met een leuke man en moeder van twee al even leuke kinderen die veel te snel groot worden. En vanaf vandaag ook kersverse nieuwe blogger bij Wendyonline. Lucky me!

Als GeluksPsychologe weet en lees ik veel over geluk. Mijn doel is om iedereen te laten weten dat geluk deels maakbaar is. Daarom word ik ook zo blij van WENDY Magazine. De artikelen dragen enorm bij aan dit doel. In het dagelijks leven help ik mensen hun innerlijke Betty te vinden. In hun leven of op het werk bijvoorbeeld. Betty is afgeleid van Betty Boop, die in de jaren 30 van de vorige eeuw haaks inging op de conservatieve opvattingen van de maatschappij. Zo kleedde ze zich hoe zij wilde, ging als één van de weinige vrouwen werken buiten de deur, en dit alles vol zelfvertrouwen. Betty staat symbool voor je diepste gedachten en gevoelens. Wat zou jij doen wanneer je je niets van een ander of de maatschappij zou aantrekken? Wat zijn jouw dromen? Waar krijg jij zelfvertrouwen van?

https://www.instagram.com/p/BaBCC8cgjxS/

Mijn gedachtenwereld

Elke ochtend start ik met een vast ritueel. Omdat routines, zij ze binnen de perken blijven, je gelukkig maken. Ik ben er dol op wanneer ik niet hoef na te denken ’s ochtends, maar gewoon kan doen. Wakker worden in optima forma. Mijn ochtendritueel eindigt met mijn dagelijkse hardlooprondje. Ik ben nogal een chaoot in mijn hoofd en hardlopen zorgt ervoor dat ik orde op zaken kan stellen. Ideeën poppen op in mijn brein als gepofte mais. Mijn creatieve geest ontwaakt. Soms vind ik het lekker om niet door het bos of veld te lopen, maar gewoon kriskras door mijn woonplaats Maastricht. Zodat ik ongegeneerd een sneak peak kan krijgen in het leven van anderen. Dat is tenslotte wat een psychologe drijft; mensen en hun, soms merkwaardige, gedrag.

Al joggend drink ik waarnemingen in. Ik kan er niet genoeg van krijgen. Op dit onchristelijke uur kruipen allerlei bouwvakkers uit verschillende hoeken en gaten om te bouwen aan andermans dromen. In de binnenstad zie ik vaders met baard hun kinderen in een bakfiets hijsen. Terwijl in een andere wijk kinderen in trainingspak achter op de scooter worden gezet. Zonder helm.

Josje in Bali

Een rondje om

Tijdens zo’n rondje wenste ik wel eens dat ik in een nog levendigere stad woonde. Zodat ik nog meer diverse mensen zou kunnen bestuderen en ontmoeten. Toch weet ik heel goed dat ik geluk niet zal vinden in de omstandigheden of omgeving waarin ik verkeer. Gelukkig zijn zit namelijk in je hoofd. Vandaar dat ik lekker blijf waar ik me thuis voel en al snel de glooiende heuvels aan de horizon zie verschijnen. Zodat ik verder kan mijmeren over hoe ik het leven nog leuker en gelukkiger kan maken. Niet alleen dat van mezelf, juist ook dat van anderen.

Is gelukkig zijn iets groots of is het juist een optelsom van kleine momentjes? Zoals de lavendel die in november nog in volle bloei staat of de meneer met de kantjesmaaier die mij goedemorgen wenst? De kennis die ik als GeluksPsychologe hierover bezit wil ik graag met jullie delen. En ik zal jullie laten zien dat geluk vrijwel overal te vinden is en alles raakt. Mijn streven is een compleet blogboek maken waar jij happy van wordt. Zoek je met me mee naar geluk? Via mijn socials krijgen jullie een kijkje in mijn keuken. Op het insta-profiel @josjesmeets deel ik persoonlijke dingen, maar leg ik zeker ook links naar een gelukkig leven.

https://www.instagram.com/p/BpZV5TsCVi8/

Op @_hello_betty probeer ik zoveel mogelijk in het thema geluk te blijven. Neem gerust een kijkje.

https://www.instagram.com/p/Bpqzl-vl202/

Mijn hardlooprondje eindigt met het zwaaien naar mijn altijd opgewekte buuf die voorbij fietst. Haar dochtertje -al balancerend op het fietsstangzadel- zwaait vrolijk mee. Ik draai de hoek om naar mijn huis, waar ik zie dat mijn kersenboom rood begint te kleuren in de blakende zon. Mijn dag kan in elk geval niet meer stuk. Nu die van jou nog!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF