Ontdek Vlieland, 8 x de leukste plekken

Denk je aan vakantie? Dan denk je waarschijnlijk aan eilanden met een azuurblauwe zee en witte stranden. Toch hoef je geen lange reis te maken voor een mooi eiland. Wat dacht je bijvoorbeeld van ons eigen eiland Vlieland? Gewoon te vinden in Nederland op de Waddeneilanden. WENDY zocht de leukste plekjes voor je uit op dit ‘Island in the Sun’.

1) Drink een kopje koffie bij Leut

Ook op Vlieland zijn leuke koffietentjes te vinden. Leut is daar één van. Naast interieur en aankleding is koffie de passie van deze koffiebar. De barista’s gebruiken namelijk 100% arabica koffie uit Brazillië, Guatemala en Costa Rica met de hoogste kwaliteit. Het wordt direct bij de koffieboer ingekocht, zodat zij ook een eerlijke prijs krijgen.

Bron: Leut

2) Zeehonden spotten

Ga je naar Vlieland? Dan moet je eigenlijk wel de zeehondentocht gedaan hebben. Met een super snelle rubberboot vaar je  rondom het eiland en spot je zonnende robben.

Bron: Belvilla

3) Shop till you drop bij Eb & Vloed

Hoe leuk is de naam van deze winkel? Eb & Vloed! Net zo leuk als de items, die er te koop zijn. De outfit store is geïnspireerd door de mens, de zee en de natuur. Het is een bescheiden, liefdevolle winkel waar de duurzame kledingcollectie en de bijzondere accessoires op gevoel worden samengesteld.

Bron: Eb & Vloed

4) Hotelletje pakken

Ben je van plan om een weekendje Vlieland te verkennen? Boek dan een hotel! Wat ons betreft is het Vlielandhotel  favoriet. De inrichting is netjes, clean en verzorgd. Ga je helemaal voor luxe? Hoe gaaf is een kamer met zeezicht? Dat is heerlijk wakker worden!

Bron: Het Vlielandhotel

5) Een romantische wandeling bij de Vuurboetsduin

Zin in een romantisch wandelingetje? Hoe leuk is het om een bezoekje te brengen aan het bekendste onderdeel van Vlieland? De  Vuurboetsduin! De vuurtoren is te vinden in het westen van het eiland. Het staat op een grote heuvel, waar je vanaf daar het mooiste uitzicht hebt.

Bron: Robert Wierenga

6) Vertoef in Badhotel bruin

Met luxe vertoeven op het mooie Vlieland? Je bent bij Badhotel Bruin aan het juiste adres! Dit is het oudste hotel van het eiland en bij de eilandbewoners staat het bekend als ‘het hotel van Vlieland’.

Bron: Badhotel bruin

7) Prik een vorkje bij Restaurant het Armhuis

Het Armhuis staat bekend om haar verschillende authentieke kamers, in sfeer van moderne en culinaire kunst onder leiding van een top chef. Laat je verrassen en kom genieten!

Bron: Restaurant het Armhuis

8) Gestrand op Vlieland

Ben je letterlijk gestrand op Vlieland? Kom dan naar het strandpaviljoen genaamd: Gestrand.’ Dit zit aan het Wad en heeft geheel een eigen stijl. Drink een borrel op het terras met zonsondergang of bestel een lekker gerecht binnen in het restaurant.

Bron: Bijzonder Plekje