fbpx

Ontdek het prachtige landschap van Zwitserland per trein

De ongerepte Zwitserse natuur is de ultieme remedie tegen de nazomerdip. Zwitserland is het land met een divers landschap met meerdere klimaatzones en het bekende Alpenland. Een prachtige manier om de mooiste delen van Zwitserland te ontdekken is per trein.

Vigezzina-Centovalli-Bahn

De Vigezzina-Centovalli-Bahn is een grensoverschrijdende belevenis – zowel letterlijk als figuurlijk. Van Locarno in Zwitserland brengt hij je helemaal naar het Italiaanse Domodossola. Dit is de meest rechtstreekse verbinding tussen het Gotthard- en het Simplontraject. Vanaf de oevers van het Lago Maggiore voert het smalspoor je door wilde kastanjebossen en over wijnhellingen. Op het 52 kilometer lange traject door het Centovalli en de Valle Vigezzo is er heel wat te bezichtigen en te bewonderen.

Zwitserland

Panoramatreinen

Met de beroemde panoramatreinen Glacier Express of Bernina Express doorkruis je ook in de herfst en in de winter het indrukwekkende Zwitserse landschap. De Bernina Express brengt je van Chur naar St Moritz, en van St. Moritz naar Tirano. In de op waterenergie rijdende treinen geniet je van het prachtige alpenlandschap. De wereldberoemde Matterhorn maak je mee in Zermatt, waar de Glacier Express je naartoe brengt. Het dorp kun je alleen wandelend of met de trein bezoeken.

Zwitserland

Swiss Travel Pass

Het all-in-one-ticket Swiss Travel Pass is voor gasten uit het buitenland de sleutel tot het openbaarvervoernet van Zwitserland.

Met één enkel ticket kunnen 3, 4, 6, 8 of 15 dagen lang per trein, bus en boot door heel Zwitserland reizen. Jongeren onder de 25 jaar die met trein, bus en boot door Zwitserland reizen, besparen met de Swiss Travel Pass Youth 30% op de normale prijs van de Swiss Travel Pass. Kinderen tussen de 6 en 16 jaar onder begeleiding van ten minste een ouder (in bezit van geldige Swiss Travel Pass) reizen gratis met de kosteloze Swiss Family Card. Bovendien kun je met de Swiss Travel Pass gratis gebruik maken van het openbaar vervoer in meer dan 90 steden en geef het gratis toegang tot meer dan 500 musea.

Voor de panoramatreinen is een plaatsreservering en/of een toeslag vereist. Klik hier voor meer informatie.

Zwitserland


WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF