fbpx

Wandelen en fietsen in Zwitserland: drie mooie routes voor de herfst

Geniet van de herfst in Zwitserland. Trek de wandelschoenen aan of pak de fiets en ontdek Zwitserland op een actieve manier. De ongerepte Zwitserse natuur is de ultieme remedie tegen een nazomerdip. We delen drie mooie routes.

De Stockhorn culinaire route

Volg de Stockhorn culinaire route en geniet tijdens deze wandeling onderweg van een driegangenmaaltijd van regionale producten in drie verschillende bergrestaurants. Voordat je aan de wandeling in het prachtige gebied begint, kun je genieten van een regionaal voorgerecht bij ‘Chrindi’, hierna wandel je in 45 minuten naar het Stockhorn Panorama restaurant voor het hoofdgerecht. Hierna wandel je vanaf de top van Stockhorn naar het Oberstockalp Berghaus voor het dessert.

Wandelen in Zwitserland

Het laatste deel van de wandeling brengt je terug naar het beginpunt, waar je nog heerlijk een kop koffie kunt drinken. Elk deel duurt zo’n 45 minuten. Een mooie combinatie dus tussen actief bezig zijn en lekker culinair genieten! Voor boekingen en meer informatie klik hier.

De wijnvelden van Les Celliers du Sion

Ontdek de wijnvelden van Les Celliers du Sion met een elektrische fiets. De wijnvelden zijn prachtig gelegen tegen de berghellingen en er zijn verschillende routes mogelijk, van 10 of 25 kilometer bijvoorbeeld.

Ook is het mogelijk om bijvoorbeeld een picknick lunch of een driegangenmaaltijd bij te boeken, altijd bestaande uit heerlijke regionale producten. De duur van de routes hangt af van de lengte en het bijgeboekte arrangement en duurt tussen de 4,5 en 5,5 uur. De route volg je via je telefoon. Een prachtige manier om dit mooie stukje Zwitserland te ontdekken! Te boeken via deze link. 

Loopbrug langs de boomkruinen in Laax

Sinds 2021 kun je het gebied van Laax ontdekken via de nieuw aangelegde loopbrug die de dorpjes Laax Murschetg and Laax Dorf met elkaar verbindt. Een leuk uitje om met het hele gezin te doen! De loopbrug is anderhalve kilometer lang en je loopt hoog tussen de boomkruinen – de loopbrug is de hoogste loopbrug ter wereld. Onderweg geniet je van prachtige vergezichten en je hebt het gevoel middenin de natuur te zijn. De glijbaan en de vier platform met zitjes onderweg maken het avontuur compleet. Via deze link vind je meer informatie.

Geniet van de herfst in Zwitserland

Proef van sublieme wijnen en culinaire, seizoensgebonden lekkernijen, trek je wandelschoenen aan en kom tot rust in een natuurspa. De ongerepte Zwitserse natuur is de ultieme remedie tegen een nazomerdip. Weten wat het mooie Zwitserland allemaal te bieden heeft? Kijk op de Nederlandstalige site van MySwitzerland.

Wandelen en fietsen in Zwitserland: drie mooie routes voor de herfst
Wandelen in Zwitserland

Foto’s: Zwitserland Toerisme

ST 3x2 Sion Panorama 33512 Wandelen en fietsen in Zwitserland: drie mooie routes voor de herfst


WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF