fbpx

Ontdek deze uitdagende hike-route op Ibiza: S’Estanyol–Cala Espart

Zin in een korte, maar prachtige wandeling? Dan is deze hike-route op Ibiza perfect. Een uurtje beweging en daarna genieten van je stranddag of een lekkere lunch bij restaurant Cala Bonita.

Routebeschrijving

De wandeling begint op het strand van S’Estanyol, waar het restaurant Cala Bonita ligt. Zodra je vanaf de parking over het strand loopt, houd je links aan en zodra dat mogelijk is, ga je meteen de rotsen op. Je ziet hier een smal pad omhooglopen. Dat volg je, waarbij je vlak langs de zee blijft lopen. Vanaf een flinke hoogte heb je schitterende uitzichten op zee. De rotspartijen in combinatie met het azuurblauwe water, maken dit een korte maar heel mooie wandeling.

Na ongeveer 200 meter zie je een iets breder kiezelpad landinwaarts lopen. Voor mensen die deze wandeling met kinderen lopen of die hoogtevrees hebben, is het prettig om hier ongeveer 30 meter landinwaarts te lopen. Bij de grote boom aan je linkerhand sla je weer rechtsaf om het pad te volgen. Je kunt ervoor kiezen om vrij dicht langs de kust te blijven lopen, maar ook het pad dat eerst landinwaarts loopt biedt indrukwekkende uitzichten.

Het pad zelf stijgt direct vrij pittig, tot je aan je linkerhand een stenen muurtje tegenkomt. Vanaf dat punt daalt het pad richting de heel kleine baai van Espart, net naast Roca Llisa. Hier liggen veel losse steentjes op het pad, dus het is verstandig rustig af te dalen om uitglijden te voorkomen. Na 25 tot 30 minuten lopen, kom je uit bij het mooie baaitje Cala Espart. In de baai van dit door bomen omringde kiezelstrand is één vissershuisje te vinden. Juist doordat dit baaitje zo afgelegen ligt, is het er zelfs in de zomermaanden vaak erg rustig. Na een korte pauze kun je via dezelfde route teruglopen. Omhoog is een korte, maar pittige klim die je in kuiten kunt voelen, maar de uitzichten onderweg maken deze wandeling zeker de moeite waard. Naderhand kun je bij Cala Bonita terecht voor een lekker hapje en drankje. En die smaken na een wandeling nog lekkerder

Praktische informatie

Afstand: 1,83 km
Hoogteverschil: 129 meter
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld. De route is niet lang, maar de afdaling met de losliggende steentjes maakt hetgeen eenvoudige wandeling.
Duur: 1 uur
Vertrek- & eindpunt: restaurant Cala Bonita

Hike-tips

De route heeft niet veel schaduw, maar is niet lang. En je kunt bij Espart eenfrisse duik nemen of bij terugkomst in de baai S’Estanyol.

Food- & drinktips

Na deze wandeling kun je een hapje en een drankje bestellen bij restaurant Cala Bonita. Ook kun je een strandbedje huren om de rest van de dag te genieten aan zee. Na het maken van deze wandeling lig je extra lekker.

Extra informatie

Het strand van S’Estanyol is te bereiken via een lange onverharde weg vanuit het plaatsje Jesús. Het baaitje met meerdere vissershuisjes is ook een geliefde plek voor yoga en meditatie. Mocht je de baai al kennen, dan herinner je je mogelijk restaurant PK2 (‘Pecados’) nog wel. Het baaitje waar je naartoe loopt, Cala Espart, is gelegen naast Roca Llisa. De vele mooie en moderne villa’s hebben een schitterend uitzicht op zee of zijn gelegen aan de golfbaan Golf de Ibiza. Deze urbanisatie bevat een paar duizend huizen en wordt aan de andere kant omsloten door de baai Cala Olivera.

Deze en nog andere hike-routes zijn te vinden in de Ibiza zomerspecial van 2022.

Zomerspecial van WENDY

De nieuwe extra dikke zomerspecial van WENDY met als thema ‘Zomer op een eiland’ ligt nu in de winkel.  Een feestje om te maken en een feest om te lezen! We waren op de mooiste Nederlandse eilanden voor eilandinterviews met Noortje Herlaar, Edsilia Rombley en Tooske Ragas, reisden af naar Mallorca om binnenkijkers te maken bij Michael en Cindy Pilarczyk en drie andere Nederlanders die op Mallorca wonen en verzamelden de beste eilandtips voor de mooiste eilanden, met onder andere tips voor Curaçao, Kos en Bonaire. Natuurlijk ontbreekt ook Wendy’s lievelingseiland Ibiza niet in dit zomernummer. Daarbij geven we een gratis cursus Spaans weg zodat je deze zomer uit de voeten kunt op je Spaanse eiland, schreef bestsellerauteur Marion Pauw een zinderend zomerverhaal over seks na je vijftigste en vind je in dit nummer de grote zomerhoroscoop. Je koopt de nieuwe zomerspecial van WENDY vanaf nu in de winkel of in onze online shop.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF