fbpx

Denise woont sinds 9 jaar op Ibiza: ‘Het roer moest om’

In de zomerserie ‘Wonen op Ibiza’ delen we deze week het verhaal van Denise, zij is 39 jaar oud en woont samen met Jos en haar dochters Ava (5) en Frankie (1) in een finca vlakbij de golfbaan. Daar­bij hebben ze 3 honden; Blue, Binkie en Pukkie. Denise is eigenaar van Tribes & Nomads en organiseert events en pro­ducties op Ibiza. Levensmotto: Als het niet goed voelt moet je het niet doen.. Go with the flow.

Ondernemen op Ibiza

Besmet met het Ibiza virus

‘In mei 2011 moest het roer om voor mij persoonlijk. Mijn vriendin die al op Ibiza woonde nodigde mij uit om een seizoen naar Ibiza te komen om voor haar te werken. Het was mijn eerste keer naar Ibiza. Al was het alleen voor werk tijdens de zomermaanden, ik was besmet met het Ibiza virus. Eenmaal terug in Nederland in september 2011 werd het mij duidelijk dat ik zo snel mogelijk terug naar Ibiza moest. Zo vertrokken Jos en ik in maart 2012 met een auto vol met alle spullen naar Ibiza. Of het nou voor 6 weken, 6 maanden of langer zou zijn dat maakte niet uit. Het gevoel was zo sterk dat we het moesten proberen. Ze zeggen hier op Ibiza; Ibiza omarmt je of spuugt je uit. Wij hebben het geluk gehad dat ze ons omarmd heeft en wij ons hier echt thuis voelen!’

Niet altijd makkelijk

‘Mijn dagelijkse leven is een mix van de perfecte huisvrouw te willen zijn en een hardcore business woman. Nee, ik maak het mezelf niet gemakkelijk. Combinatie van werken en opvoeden is niet altijd makkelijk. Helemaal omdat een groot deel van mijn werk wordt gedaan vanuit huis, dus het loopt eigenlijk altijd samen met de opvoeding. Een balans hierin vinden is niet altijd makkelijk maar de kids voelen goed aan wanneer mama moet werken en wanneer het playtime is. Ibiza heeft mij 180 graden doen veranderen ik kan met recht zeggen dat ik absoluut niet meer dezelfde persoon ben die ik was in Nederland. Wonen en werken op Ibiza is prachtig maar absoluut niet makkelijk. Je wordt continue geconfronteerd met jezelf, op de proef gesteld en uitgedaagd. Je leert jezelf door en door kennen en ik heb hier geleerd veel meer op mijn intuïtie af te gaan en te durven kiezen voor geluk.’

Geluk

‘Wij hebben het geluk om te wonen in een fantastisch huis waar we graag vrienden uitnodigen voor een gezellige borrel, dagen bij het zwembad met lekker eten en de muziek aan zijn favoriet voor ons. Daarbij vinden wij het superleuk om lekker eten te maken en een dag naar het strand te gaan. Dat zijn de kersen op de taart voor mij. Geluk zit voor mij in de kleine dingen zoals wakker worden door de zon en de geur van de zomer. Ibiza staat voor mij ook voor vrijheid. Mijn meest dierbare herinneringen op Ibiza zijn die van de mijlpalen die er geweest zijn. De aankomst samen met mijn vriend vanaf de boot, de sleutel ophalen van ons eerste huisje. De vriendschappen die we hierhebben mogen maken en natuurlijk de geboortes van onze 2 meiden.’

Ondernemen op Ibiza

Geboren op Ibiza

‘Mijn beide meiden zijn geboren op Ibiza in het ziekenhuis. Ik heb niet echt vergelijkingsmateriaal met Nederland maar wat ik prettig vond waren de vele echo’s en controles waarvan ik heb begrepen dat je die in Nederland niet zo vaak krijgt.De taalbarrière vond ik wel lastig want in tijden van pijn of angst is Spaans niet meer on top of mind. Ik vind de zorg voor kinderen hier wel erg goed. Ik heb altijd gezegd dat ik geen kinderen wilde tot ik op Ibiza kwam wonen. De gedachte dat onze kinderen op zouden groeien onder de Spaanse zon op de mooiste stranden van Ibiza gaf mij zo’n goed gevoel. Daarbij zijn wij bevoorrecht dat wij beide vanuit huis werken en daarom zijn we eigenlijk 24/7 met de kids. In Nederland zou dat heel anders zijn en zie je je kinderen veel minder. Het nadeel hieraan is wel dat je geen groot vangnet hebt van familie die kunnen fungeren als oppas dus mama & papa tijd voor een datenight komt maar sporadisch voor.

Je kunt merken dat Ava, mijn oudste dochter een echt Ibiza kind is. Als het hier regent is het een feestje. Dan trekt ze haar kleren en schoenen uit om met de blote voetjes door de plassen te stampen. Zij is erg in tune met de natuur, dieren, de zon en de maan. Ze is een enorm spiritueel kindje terwijl wij dit absoluut niet zijn. Ik denk dat dit voortkomt uit het vele buiten zijn en ook het op zichzelf zijn. Natuurlijk gaat ze naar school en heeft ze vriendjes maar ze woont niet in een straat waar de kindjes buitenspelen.

Bij de jongste gaan we het nog allemaal meemaken. In de opvoeding van onze 2 meiden vinden wij het super belangrijk dat ze zich veilig, gehoord en geborgen voelen. Ik hoop onze meiden mee te geven dat ze altijd vanuit hun eigen kracht gaan handelen en denken. Dat zij geloven in zichzelf en alles kunnen wat ze willen. Ik hoop over 18 jaar 2 zelfstandige dochters te hebben die doen wat zij willen. The sky is the limit.’

Tribes & Nomads

‘Sinds november 2019 ben ik samen met mijn compagnon een nieuw bedrijf begon- nen. Tribes & Nomads vloeit voort uit het werk wat ik lange tijd heb gedaan als free- lance producer en voor mijn eigen bedrijf Ibicentive waarin we incentives op Ibiza organiseren voor het bedrijfsleven. Dit werk doe ik nu 8 jaar. Samen met Juliette heb ik een partner in crime om producties en events op Ibiza naar nieuw next level te tillen.

Ik hou van mijn werk en begrijp me niet verkeerd, maar ik heb nog nooit zo hard moeten werken als op Ibiza. Het goede nieuws is dat er nooit sprake is van sleur! Je bent de ene week bezig met een mega wedding maar tegelijk ben je bezig met een grote fotoshoot. Je moet altijd out of the box denken en je bent altijd heel cre- atief betrokken bij ieder project. Dit werk pusht je tot het uiterste en geeft zo’n kick. Ondernemen op ibiza is een uitdaging maar wel 1 die je heel veel voldoening kan geven. Ga nooit tegen de stroom in op Ibiza maar vaar mee op de golven die je tegemoetkomen want anders ga je kopje onder.’

Ondernemen op Ibiza

De eerste zomer

‘Toen wij emigreerden naar Ibiza werkte ik niet gelijk in de event- en productiewereld. De eerste zomer hadden we een bedrijfje die verhuurwoningen beheerde. We deden de schoonmaak, onderhoud, check-ins en outs, en runde zelfs een mini wasserette vanuit de kelder. We zijn met dat bedrijf gestopt omdat het teveel werd voor ons. Het liep als een tierelier, maar we sliepen veel te weinig, waren vel over been en hadden nooit tijd om naar het strand te gaan. Op een nacht keken we elkaar aan en wisten we dat we hiervoor niet naar Ibiza geëmigreerd waren. Vlak daarna werd Verliefd op Ibiza opgenomen en via via kwam ik daar op de set terecht en begon mijn carrière als producer.’

Over 5 jaar

‘Mijn ambities voor de toekomst is om Tribes & Nomads zo groot te laten worden dat het een lifestyle merk gaat worden en we veel gave projecten mogen doen waarbij we altijd respect hebben voor Ibiza en haar natuur. Het zou geweldig zijn om een stabiele terugkerende klantenkring en een paar vaste evenementen te hebbenop Ibiza. Verder hoop ik nog in het huis te wonen waar we nu wonen en hoop iets minder hard te hoeven werken om rond te kunnen komen. Daardoor kunnen we nog vaker genieten van het mooie leven wat we hebben.’

Tip voor dromers

‘Ik verbaas me vaak over Nederlanders die naar Ibiza verhuizen maar zich er helemaal niet in verdiept hebben. Soms krijg ik het idee dat ze denken dat ze wel even een bedrijf gaan opzetten op Ibiza. Vaak zie je deze mensen in het begin met veel bombarie aankomen om vervolgens binnen 5 maanden het eiland berooid weer te verlaten. Onderzoek de markt, laat je goed inlichten over de regels want die zijn hier ook en denk niet dat het makkelijk is.’

Wil je meer weten? Klik dan hier!

https://www.instagram.com/p/B_ckY2lKZw0/?utm_source=ig_web_copy_link

 

Dit artikel is geschreven door Tribes & Nomads Ibiza. Een full service evenementen en productiebedrijf gevestigd op Ibiza. Van bruiloften tot verjaardagsfeesten, van bedrijfsevents tot fotoshoots, zij zijn de experts als het gaat om prachtige hotspots op Ibiza. Zij brengen je naar de minder bekende plekken van het eiland en zijn dol op het creëren van magische momenten. Ten tijde van de lockdown besloten ze een eigen digitaal magazine uit te brengen om een kijkje te geven in het leven van Nederlandse moeders en ondernemers op Ibiza. Wil je meer verhalen lezen? Ga naar www.tribesandnomads.com waar je het digitale magazine kunt kopen met €1,00 korting. Gebruik hiervoor de kortingscode WENDYLOVESIBIZA. Het digitale magazine bevat 88 pagina’s, geen advertenties en 100% Ibiza content nu voor slechts 4,99. 

 

https://www.instagram.com/p/CBND_7XKgKT/?utm_source=ig_web_copy_linkWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF