fbpx

Online daten: liefde vinden op het online gezicht

 

online daten

Hoe vind je als moderne, zelfstandige, ambitieuze vrouw het grote geluk tussen al die miljoenen singles op het web? Journaliste Suus Ruis, zelf ervaringsdeskundige op dit gebied, heeft het zeer bemoedigende antwoord op hoe je nou écht leuk en succesvol date op het internet.

Als mensen vragen hoe mijn vriend en ik elkaar hebben ontmoet, zeggen we altijd dat we elkaar van vroeger kennen en op Facebook weer contact kregen. Dat is maar een beetje waar: we gingen weliswaar chatten via Facebook, maar pas nadat wij een match waren op Tinder en er eerst daar wat berichtjes over en weer gingen. Maar dat vertellen we nooit.

’13 procent van alle samenwonende stellen heeft elkaar leren kennen via internet’

Tinder is snel; je swipet naar rechts als een profielfoto je aanstaat. Het is in eerste instantie dus slechts op uiterlijk (en een minibio) gebaseerd, en je zou denken dat dat in principe een iets te oppervlakkige manier is om de liefde van je leven te vinden. Toch kan dat wel, zegt Laura (36). ‘Een vriendin van mij ontmoette iemand via Tinder en woonde binnen zes maanden samen en was zwanger. Dat is natuurijk een droomscenario. Even dacht ik dat het bij mij zo zou gaan. Ik dácht in ieder geval dat ik op Tinder de man van mijn dromen had gevonden. Een gescheiden Amerikaanse tourmanager die ik ontmoette toen hij in Nederland was met een artiest. We brachten dagen achtereen met elkaar door en iets later kocht hij een ticket naar Londen voor me, waar hij daarna naartoe zou gaan. We hadden het geweldig en hij stelde me voor aan iedereen. Ik zag me al helemaal zitten in Amerika. Getrouwd, kindjes, het hele pakket. Tot hij op een dag zei dat hij een paar dagen ging kamperen met zijn kinderen en even offline zou zijn. Dat was het laatste wat ik ooit van hem heb gehoord. Ik heb nog een paar keer geappt, misschien was hij opgegeten door een beer? De berichtjes werden gelezen, zag ik, maar nooit beantwoord. Het enige wat ik kan bedenken is dat hij toch was getrouwd. Ik heb trouwens wel mijn allerbeste vriend via Tinder ontmoet. We wisten allebei binnen drie seconden dat er geen liefdesmatch was, maar het was vriendschap op het eerste gezicht.’

online daten

Lonneke (39): ‘Toen ik me inschreef op mijn eerste datingsite, werd ik binnen het uur overstelpt met reacties. Een beetje te veel van het goede. Bij Lexa moest je betalen, dat zou het kaf enigszins van het koren scheiden, leek me. Toch hangen daar ook foute mannen rond. Ik had een date met een man, die mij voor de Gay Pride had uitgenodigd op een boot. Toen ik kwam aanlopen, zag ik hem vanaf de kade overdadig flirten met een andere vrouw. Ik belde hem om te zeggen dat ik er was en zag hoe hij zijn telefoon pakte, op het schermpje keek, en hem terugstopte in zijn zak. Diezelfde week had ik nog een date met een ander, eveneens via Lexa. Ik kwam uit een lange relatie met een niet al te empathische man. Toen we op de eerste date op een terrasje aan de gracht zaten, kreeg een meisje haar fiets niet van een boot. Voor ik het wist, was mijn date opgestaan om haar te helpen. Met hem heb ik inmiddels twee kinderen en we zijn getrouwd. Eigenlijk is iemand online ontmoeten niet zo vreselijk anders ten opzichte van hoe het ‘vroeger’ ging. Je hebt elkaars foto gezien en mailt wat heen en weer voordat je elkaar ontmoet. Zo leer je elkaar al een beetje kennen.’

Laten we eerlijk zijn: in dit digitale tijdperk kun je je als single soms maar beter overgeven aan ‘het nieuwe daten’. Zoals de inmiddels getrouwde Lonneke zegt: ‘Het zal wel dat je de liefde van je leven in de supermarkt bij het vriesvak kunt tegenkomen, maar mij is zoiets nooit gebeurd.’ Dus, online daten it is!


Bron: Wendy Magazine – Suus Ruis
Illustraties: Gijs Kast



WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF