fbpx

Oma’s Soep lanceert vier nieuwe stamp- en stoofpotjes om eenzaamheid onder ouderen tegen te gaan

Met makkelijk, snel en vers eten de wereld een beetje minder eenzaam maken. Dat kan met de nieuwe stamp- en stoofpotten van Oma’s Soep. Bomvol vitamines en uitermate geschikt om na een lange werkdag snel even op te warmen.

Bijna de helft van alle ouderen (1,4 miljoen) voelt zich geregeld eenzaam. En dit aantal zal over de komende 20 jaar verdubbelen. Oma’s Soep, bekend van de verse en gezonde soepen, strijdt al vier jaar op een duurzame manier tegen eenzaamheid onder ouderen. Door soep-aan-huis en de gezellige kookdagen met ouderen en studenten te organiseren, ontstaat er niet alleen veel gezelligheid onderling, er worden ook lekkere recepten bomvol vitamines gemaakt met elkaar. Tijdens deze kookdagen worden ook zoveel mogelijk overgebleven groenten gebruikt om voedselverspilling tegen te gaan; impactvoller kan bijna niet, zou je haast zeggen.

De nieuwe stamp- en stoofpotjes

Deze week komen er twee heerlijke Oma’s Stamppotjes en Oma’s Stoofpotjes bij waar je guilt-free van kunt genieten. De gerechten zijn geheel bereid volgens recept van verschillende oma’s, die écht lekker kunnen koken. Met de opbrengsten worden er wekelijkse sociale activiteiten en kookdagen voor eenzame ouderen georganiseerd, en de studenten gaan langs bij ouderen thuis om hen gezelschap te houden met een soepje. Da’s een potje gezellig!

In de pot

Er zijn twee nieuwe Oma’s Stamppotjes: andijvie met Hollandse gehaktbal, zilveruitjes en opa’s jus, en boerenkool met rookworst, rode kool en opa’s jus. De twee nieuwe stoofpotjes zijn suddervlees met Hollandse groenten met laurier en bosui, en een vegetarische variant met wilde paddenstoel bourguignon met knolselderij en tijm.

Boerenkool Limburgse Rookworst Plat Oma’s Soep lanceert vier nieuwe stamp- en stoofpotjes om eenzaamheid onder ouderen tegen te gaanAndijvie Gehaktbal Plat Oma’s Soep lanceert vier nieuwe stamp- en stoofpotjes om eenzaamheid onder ouderen tegen te gaanBoerenkool Limburgse Rookworst Plat Oma’s Soep lanceert vier nieuwe stamp- en stoofpotjes om eenzaamheid onder ouderen tegen te gaan

Met het verkopen van zowel soepen als de nieuwe stamppotjes en stoofpotjes wil Oma’s Soep op een luchtige en eigen manier het belangrijke onderwerp ‘eenzaamheid onder ouderen’ aankaarten. Door het kopen van Oma’s Soep draag je op een makkelijke manier bij aan de Stichting Oma’s Soep. Met de stichting maken zij de eenzame ouderen blij, en minder eenzaam! Koop een lekker stamp- of stoofpotje en ga met je vrienden het gesprek aan over eenzaamheid of kom een keer meekoken tijdens de kookdagen.

Wilde Paddenstoel Bourguignon Plat Oma’s Soep lanceert vier nieuwe stamp- en stoofpotjes om eenzaamheid onder ouderen tegen te gaan

De stamp- en stoofpotjes van Oma’s Soep zijn vanaf 1 oktober exclusief te koop bij de Albert Heijn

Oma’s soep

Om eenzaamheid structureel te bestrijden organiseert Oma’s Soep wekelijks kookdagen waarbij jong en oud samen soepen (of stamppotten) koken op verschillende locaties door heel Nederland. Voor de kookdagen gebruikt Oma’s Soep enkel verse groentes en kruiden. Oma’s Soep haalt wekelijks bij verschillende supermarkten en groenteboeren overgebleven groentes op. Zo is het voor de ouderen en vrijwilligers telkens weer een verrassing wat voor soep ze kunnen maken en op deze manier verspillen we samen ook minder voedsel. Bekijk hier de heerlijke producten die wij maken op onze kookdagen. 

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF