fbpx

Nieuwe serie: Wendy’s Woorden. In het leven van Steffy Roos staat het woord spiritualiteit centraal: haar spirituele reis zorgde voor een grote groei van haar bedrijf

In de nieuwe serie Wendy’s woorden vertellen we verhalen van mensen aan de hand van de woorden uit ons Wendy-hart. Deze woorden staan voor wat wij als Wendy willen zijn en uitdragen. Vandaag een verhaal over het woord ‘spiritualiteit’. Steffy Roos du Maine is eigenaresse van een juridisch kantoor voor letselschade en gezondheidsrecht. Na haar bezoek aan het festival Burning Man maakte ze een spirituele reis door en dit nam ze mee in haar bedrijf.                                                                                                                            

Wendy Post w woord spiri Nieuwe serie: Wendy’s Woorden. In het leven van Steffy Roos staat het woord spiritualiteit centraal: haar spirituele reis zorgde voor een grote groei van haar bedrijf‘Ik ging mee met een vriendin naar Burning Man. Op dat moment wist ik eigenlijk nog helemaal niet wat het was. Toen ik daar eenmaal was, kan ik het denk ik het beste omschrijven als een bizarre ervaring. Je zit namelijk tien dagen in de woestijn, zonder telefoon. Ik kreeg geen updates van werk en ik kon zelf natuurlijk ook niet werken. Dit was wel echt even afkicken voor mij. De eerste dag vond ik ook vreselijk. Het was ontzettend warm en stoffig. Ik dacht echt, wat ik heb ik mezelf aangedaan. Daarna besloot ik voor mezelf om een knop om te zetten en er maar het beste van te maken.’

‘Ik heb uiteindelijk heel veel nieuwe dingen ontdekt. Je had daar heel veel workshops die je kon doen, bijvoorbeeld yoga. Ik besloot om gewoon alles te gaan doen. Eigenlijk heb ik mezelf helemaal ondergedompeld in het spirituele. Ik heb meegedaan aan verschillende ceremonies. De cacao ceremonie was voor mij wel echt een hartopener. Ik kon namelijk nooit in contact komen met mijn gevoel en na deze ceremonies wel. Verder hoorde ik er ook ondernemers praten over hoe je spiritualiteit kon gebruiken in het ondernemerschap. Deze inzichten kregen ze door de ayahuasca ceremonies. Ik dacht toen echt van wauw dat wil ik ook gaan doen.’

‘Op Burning Man heb ik ontdekt dat ik me heel fijn voelde bij al het spirituele. Daarvoor had ik daar totaal geen connectie mee. Ik kwam meer in verbinding te staan met mezelf. Toen merkte ik dat er ook andere dingen in het leven waren dan alleen maar heel hard werken. Dit was echt een eyeopener voor mij. Het voelde allemaal zo goed en ik wilde hier mee doorgaan.’

‘Eenmaal thuis ben ik verdergegaan met yoga en mediteren. Dit was het begin van mijn spirituele reis. De spiritualiteit heeft echt voor rust gezorgd in mijn hoofd. Ik was altijd heel chaotisch en druk. Nu kan ik beter voelen wat ik nou zelf wil en daar durf ik ook op te vertrouwen. Ik vond vroeger alleen een groot kantoor heel belangrijk, maar ik besef nu ook dat ik aan mezelf moet denken. Ik ben hier een fijner, rustiger en gevoeliger persoon door geworden. Het was wel een lastige reis, maar ik voelde wel dat ik dit door moest zetten.’

‘Toen ik aan mijn spirituele reis begon was ik een CEO van een bedrijf dat heel erg aan het groeien was. Ik was bang dat mijn spiritualiteit mij misschien een slechtere ondernemer zou maken en dit ook een slechte invloed zou hebben op het bedrijf. Het is echter alleen maar beter geworden. We gingen van twintig naar nu bijna zestig mensen. Ik ben nog steeds CEO van dat bedrijf. Het bedrijf is echt enorm gegroeid. Ik denk dat dit kon, doordat ik meer naar mezelf heb gekeken. Ik was beter op de hoogte van mijn zwakke en sterke punten. Verder heb ik ook leren delegeren. Ik wilde eerst altijd de controle houden en vond het lastig om dingen los te laten. Dit kan ik nu een stuk beter. Ik heb mijn bevindingen over spiritualiteit en ondernemerschap ook verwerkt in een boek. Dat is namelijk Mindful &Miljonair.’

‘Op een bepaald punt dacht ik bij mezelf, ik kan zo doorgaan met heel hard werken, maar dan val ik om. Ik wilde ervoor zorgen dat niet alles meer op mij neer kwam in het bedrijf. Daarvoor moest ik echt leren loslaten en delegeren. Als ondernemer ben je in feite zelf je bedrijf. Dus hoe meer ik groei, hoe meer mijn bedrijf ook kan groeien. Dit was denk ik ook de reden waardoor het een stuk beter ging met het bedrijf. Ik ben zelf gegroeid en zorgde beter voor mezelf. Hierdoor kon ik betere keuzes maken en was ik ook niet meer de hele tijd ziek. Ik ben ook veel opener geworden. Dit heeft zich terugvertaald in het bedrijf, we zijn namelijk heel transparant.’

‘Ik heb nu een heel goed team met mensen om mij heen. Ik wil ook altijd iedereen leren kennen, maar dat gaat nu wel wat lastiger doordat je steeds groter wordt. Om toch mijn personeel te leren kennen, heb ik date met de baas in het leven geroepen. Met iedereen die dat wil, ga ik één op één wat doen. Zo leer je iemand echt kennen. Dit vind ik heel belangrijk. Mijn medewerkers waren eerst wel bang dat ik een soort van hippie zou worden, maar ze zien nu ook in dat ik veranderd ben en dat dit goed is voor het bedrijf. Ik doe ook wel eens yoga op het kantoor en mensen vinden het dan toch leuk om mee te doen. Hierdoor zijn sommige zelf ook spiritueler geworden. Dit vind ik echt een heel mooi compliment. Ik had eerst echt niet verwacht dat ik spiritualiteit zou kunnen inzetten in mijn bedrijf. Nu ben ik heel blij dat ik dit wel gedaan heb en dat mijn bedrijf nog steeds groeit.’

Fotograaf: Stance Photography

 

 

 

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF