fbpx

Nova is op Ibiza een nieuw leven begonnen: ‘Leef zonder compromis, fuck it!’

Nova (37) is getrouwd met Sebastiaan en samen hebben zij een zoontje Neo van 4 jaar. Ze hebben een hond Nacho en twee katten Pinky en Wolfy. Ze wonen, zoals ze het zelf noemen, in the middle of nowhere op een berg die ze ook wel the Magic Mountain noemen. Nova is de beste kapster van het eiland en heeft haar eigen salon op de berg. Haar mot­to: Leef als je meest authentieke zelf zonder compromis, fuck it.

‘Al sinds ik op mn 16de de clip van D-note zag (shed my skin) wist ik dat Ibiza mijn plek was. Toen ik hier voor het eerst kwam op mn 29ste “landde” ik echt. Al 10 jaar zochten mijn man en ik een plek om ‘in het buitenland’ te wonen en op dag 1 in die eerste vakantie wist ik dat dit het was. Ik kom uit Amsterdam en een van de voornaamste redenen om naar een warmer land te verhuizen, was dat ik het grootste gedeelte van de tijd op blote voeten wilde lopen. Dat kan nu.

Op Ibiza ben ik gegroeid als vrouw en als mens door alles achter te laten wat ik dacht dat me maakte. Door helemaal opnieuw te beginnen, from scratch. We kenden bijna niemand hier terwijl ik in Amsterdam redelijk bekend was. Ik weet nu dat de kapsalon die ik daar had en de mensen die ik daar om me heen had, niet maakten wie ik ben. Ibiza heeft me mijn eigen kracht doen inzien, los van status en alle daarbij behorende bullshit. Ik ben altijd al bewust geweest van hoe je je eigen realiteit creëert en op Ibiza heb ik daar nog even een spoedcursus in gekregen.’

Bohemian dream

‘Ik ben veelal met mijn man en zoontje op de berg of op het strand of cruisend over het eiland. Ik werk voornamelijk op de berg vanuit mijn mini-salon waar ik een hele collectie van toffe mensen ontvang als klanten. In onze vrije tijd genieten we samen van de natuur, rust, zon en het liefst gecombineerd met lekker eten.

Mijn zwangerschap in het huisje kan ik niet anders omschrijven dan ‘the bohemian dream.’ Mijn zoon is hier geboren. Dit was de enige plek waar ik wilde dat hij geboren zou worden. Het was fantastisch, de hele ervaring. Zwanger zijn, mijn bevalling, alles. Ik ben zeer dankbaar dat ik deze ervaring heb kunnen creëren voor ons, het is me alles waard geweest. Het opgeven van mijn zaak Bubblekid is me echt aan het hart gegaan, het was een van de mooiste periodes van mn leven, maar ik ben blij dat ik het gedaan heb.’ 

Bohemian dream
Opgroeien op Ibiza

‘Wat ik het belangrijkste vind is dat mijn zoon Neo volledig zichzelf kan zijn. We staan erom bekend alles anders te doen dan anderen en daar ben ik trots op. Ik wil dat mijn zoon alle liefde en aandacht krijgt zodat hij later zo onafhankelijk mogelijk zal zijn. Ik wil dat hij zich gehoord, gewaardeerd en gerespecteerd voelt. Dat hij zonder angst met beide benen op de grond en een open geest in de wereld staat. Het hebben van een ruim buiten maakt dat ons kind niet of nauwelijks voor een scherm of binnen zit. Het is een echte island boy, hij is het meest gelukkig op het strand. In de opvoeding vind ik het belangrijk dat hij de vrijheid voelt. De connectie met je hogere zelf. Dat hij leert dat je je eigen geluk moet creëren en dat hij blij wordt van dingen die hij doet. Dat je lief moet zijn voor jezelf, anderen en de natuur. En dat je nooit voor het geld moet gaan, maar altijd voor je passie.’

Kapper & spaceholder

‘Ik heb eerst 1,5 jaar bijna niet gewerkt en me op mijn zwangerschap en de baby gefocust. Daarna ben ik weer aan de slag gegaan als kapster. Eerst kwam ik bij de mensen thuis, dat beviel me niet zo. Toen ik in dit huis ging wonen heb ik van de kamer aan het huis een mini kapsalon gemaakt. Ik heb toch liever dat mensen in mijn vibe komen. In het seizoen doe ik ook veel freelance werk. Zo heb ik in bijna alle grote clubs gestyled, maar het is niet mijn scene. Evenementen, shoots en bruiloften vind ik wel leuk om te doen, maar de voorkeur gaat zeker naar mijn werk in de salon omdat ik daar veel meer doe dan haar. Ik ben er echt voor mijn klanten, niet alleen voor hun haar maar ook om naar ze te luisteren en advies te geven als ze dat willen. Ik word regelmatig “spaceholder” genoemd. Ik help mensen bepaalde inzichten over zichzelf en het leven te geven. Dat is wat mijn werk interessant maakt. Voor mijn gevoel maak ik de wereld zo op meerdere levels een beetje mooier. Ik ben met een nieuw project bezig in deze trant, maar daar wil ik verder nu nog niks over vertellen.’

Nova kapster Ibiza
Toekomst

‘Ik heb veel plezier in mijn werk, alleen wil ik niet meer vijf dagen per week met haar bezig zijn. Ik ga binnenkort een andere richting in die mijn ziel meer voldoening geeft. Maar ik zal zeker ook nog het kapperswerk blijven doen. I love it en ik ben er net te goed in om ermee te stoppen.

Ik hoop dat ik over vijf jaar ons huis op Bali gebouwd heb met een goede vriend. Dat mijn zoon een wereldwijze 9-jarige boy is die meerdere talen spreekt en dat ik samen met mijn man nog net zo blij ben op onze berg als nu. Hopelijk huren we dan niet meer, maar hebben we de Magic Mountain gekocht.’

Tip voor dromers

‘Ondernemen op Ibiza is niet makkelijk. De kosten zijn er hoog en het is allemaal nogal ingewikkeld, maar niet onmogelijk. Het is allemaal niet zo paradijselijk als het lijkt wanneer je hier op vakantie bent. Het eiland bepaalt of je wel of niet blijft.’

Meer weten?

Binnenkort is Nova’s website klaar: www.novamoonchild.com

https://www.instagram.com/p/ByJ_yuponqE/?utm_source=ig_web_copy_link

 

Dit artikel is geschreven door Tribes & Nomads Ibiza. Een full service evenementen en productiebedrijf gevestigd op Ibiza. Van bruiloften tot verjaardagsfeesten, van bedrijfsevents tot fotoshoots, zij zijn de experts als het gaat om prachtige hotspots op Ibiza. Zij brengen je naar de minder bekende plekken van het eiland en zijn dol op het creëren van magische momenten. Ten tijde van de lockdown besloten ze een eigen digitaal magazine uit te brengen om een kijkje te geven in het leven van Nederlandse moeders en ondernemers op Ibiza. Wil je meer verhalen lezen? Ga naar www.tribesandnomads.com waar je het digitale magazine kunt kopen met €1,00 korting. Gebruik hiervoor de kortingscode WENDYLOVESIBIZA. Het digitale magazine bevat 88 pagina’s, geen advertenties en 100% Ibiza content nu voor slechts 4,99. WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF