fbpx

Nancy liet een tattoo zetten als eerbetoon aan haar zoontje die in een verkeerd lichaam is geboren

Jouw tattoo

Op het verhaal dat Wendy en haar broer Mike vertelden over hun tattoo kregen wij honderden reacties. De mooiste verhalen plaatsen wij elke week online. Dit keer: de zoon van Nancy die in een verkeerd lichaam is geboren.

Wat een bijzonder verhaal!

‘Onze zoon Roy is geboren als meisje in 2004. We zeggen hij omdat hij vanaf kleins af aan zei dat hij een jongetje is. Hij speelde met jongensspeelgoed, wilde jongenskleren aan en zijn mooie lange haren wilde hij afknippen. In het begin deden mijn man en ik er alles aan om tegen hem te zeggen dat hij een meisje was. Op een gegeven moment heb ik op internet opgezocht wat er aan de hand kon zijn en zag ik dat dit vaak een fase is en overgaat wanneer het kind 7 of 8 jaar oud is. Het zou dus vanzelf goed komen, dacht ik. Maar bij ons kind ging het niet over. Toen Roy 8 jaar was zijn wij naar een kinderarts geweest en die heeft ons doorgestuurd naar het VU, waar ze genderdysforie vaststellen en behandelen. De arts van het VU vertelde ons dat onze dochter transgender was, hij was in een verkeerd lichaam geboren. We hebben het hier zeker moeilijk mee gehad. We kwamen in een soort rouwproces terecht: we dachten dat we een meisje hadden met wie we meidendingen konden doen, en daar moesten we afscheid van nemen. Toch wilden we er als ouders alles aan doen om ons kind gelukkig te maken, als stel stonden wij dan ook samen sterk. Hij was dát jongetje! De naam werd Roy en hij zit nu in de eerste klas van de middelbare school. Één van de eerste dagen stond hij stoer voor de klas om zijn verhaal te vertellen. Roy heeft nu al bijna twee jaar puberteitsremmers, dit is een injectie die ik zelf elke drie weken bij hem in zijn been zet. De injectie zorgt ervoor dat Roy’s lichaam niet vrouwelijker wordt en deze moet gezet worden tot hij 15 jaar is. Wanneer Roy 15 is, mag hij beginnen met mannelijke hormonen zodat hij bijvoorbeeld een zwaardere stem krijgt en baardgroei.’


Tattoo Nancy zoon geboren in een verkeerd lichaam

Waarom liet je een tattoo zetten?

You are my sunshine staat er. Ik zong dit liedje altijd toen Roy jonger was. Het was voor mij ook een mooie tattoo om het meisje af te sluiten en het jongetje te omarmen. Het is ook een eerbetoon aan Roy, je bent zoals je bent.’

Op welke plek staat jouw tattoo?

‘Op mijn rechteronderarm aan de zijkant.’

Wie heeft hem gezet?

‘De tattoo is gezet in Oss bij Six Feet Under.’

Een grote stap?

‘Ik vond het helemaal geen grote stap. Toen ik jong was had ik al een paar tattoos laten zetten, maar achteraf dacht ik waarom? Maar deze tattoo hoort bij mij, dit is mijn leven.’

Blijft het hierbij?

‘Ik heb geen ideeën om uit te breiden. Ik heb voor de grap gezegd dat ik het hele liedje zou tatoeëren. Maar dat doen we maar niet.’

Wil jij ook je verhaal over je tattoo met ons delen? Mail naar online@wendymultimedia.nl en wie weet sta jij de volgende keer op WENDY online.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF