fbpx

Naar Ibiza? Deze prachtige onbekende plekken ontdekten wij in en rond Sant Antoni

Bij een droomvakantie op Ibiza denk je wellicht niet als eerste aan Sant Antoni de Portmany als bestemming. Lange tijd had dit plaatsje niet zo’n goede naam vanwege de chartertoeristen, maar het tij lijkt te keren. Er komen steeds meer goede restaurants in het stadje, rond Sant Antoni vind je prachtige stranden (en geweldige zondondergangen) en het achterland is nog authentiek en ongerept. Wij ontdekten de mooiste en beste plekken in en rond Sant Antoni.

Het is het voordeel van meegaan met een persreis: je hoeft niet als een toerist op zoek naar leuke restaurantjes en strandjes, maar komt meteen op de beste plekken. Zeker als je wordt uitgenodigd door een gemeente op Ibiza en de begeleiding Spaans is en op Ibiza woont. Superleuk om het eiland eens door hun ogen te bekijken en ons te laten verrassen door wat zij de beste plekken vinden. Zo rijden we op een ochtend naar Can Rich, een wijnboerderij van een Ibiziaanse familie, gelegen tussen velden vol wijnranken. Hier wordt de wijn gemaakt die je vaak drinkt in (duurdere) restaurants, maar ik heb er nooit bij stilgestaan dat deze wijn ook echt lokaal wordt geproduceerd (misschien omdat velden vol wijnranken me nooit zijn opgevallen). Binnen kunnen we zien hoe de verschillende wijnen op verschillende manieren worden gemaakt, gerijpt in een vat bijvoorbeeld en natuurlijk mogen we ze ook proeven, aan de lange houten tafels buiten op het terras, met uitzicht op de wijnvelden. Op tafel staat een scala aan lokale hapjes: olijven, superverse geitenkaas en natuurlijk Sobrasada, worstjes die op de Balearen worden gemaakt.

wijnglas Naar Ibiza? Deze prachtige onbekende plekken ontdekten wij in en rond Sant Antonidruif Naar Ibiza? Deze prachtige onbekende plekken ontdekten wij in en rond Sant Antoni

Na deze heerlijke proeverij rijden we verder het binnenland in. Over kleine weggetjes bereiken we het dorpje Santa Agnés de Corona, een klein dorpje met een mooi kerkje tussen vruchtbare akkers vol fruitbomen. In het voorjaar schijnen alle amandelbomen hier in bloei te staan; dat moet een prachtig gezicht zijn. Het is een plekje waar je gewoonlijk als toerist niet zo snel komt en we lunchen geheel in lokale stijl in een klein restaurantje waar alleen lokalen eten. Het is een lunch zoals je die alleen kunt hebben in Zuid-Europese landen; uitgebreid en overvloedig. We eten Frita de pulpo (gebakken inktvis met aardappels), Sobrassada and butifarró (Spaanse worstjes) en Arroz de matanzas (rijst met vlees en zeekat). Ik ben al een aantal keer op Ibiza geweest, maar eerlijk gezegd ken ik dit soort tentjes niet. Als toerist kom je toch eerder in de (dure) strandtenten of in de restaurantjes in Ibiza -Stad (ook duur), maar hier zijn de prijzen schappelijk en heb je veel meer het idee in Spanje te zijn. Leuk!

Lunch 01 Naar Ibiza? Deze prachtige onbekende plekken ontdekten wij in en rond Sant AntoniAchterland Naar Ibiza? Deze prachtige onbekende plekken ontdekten wij in en rond Sant Antoni

Een andere dag eten we weer in zo’n leuk lokaal tentje in het binnenland: bij Ses Casetes in Sant Mateu d’Albarca. Tegen het middaguur stroomt het restaurantje vol Spaanse families en vriendengroepen om hier uitgebreid te lunchen en we krijgen het Spaanse leven volop mee. Er wordt gelachen en gedronken en zo’n lunch kan zo een paar uur duren. Wij eten het traditionele gerecht Huevos rotos con sobrasada (gebakken eieren met patat en worstjes). Na de lunch maken we een mooie wandeling in de omgeving. Een deel van de huizen in het dorpje is nog traditioneel Ibiziaans: met dikke muren, kleine raampjes en wit gepleisterd. De vrouw van de gemeente Sant Antoni die ons begeleid vertelt dat de bevolking van het dorpje inmiddels bestaat uit een mix van buitenlanders die hier wonen of een tweede huis hebben en de mensen die hier van oorsprong vandaan komen. De omgeving rond het dorpje is een van haar favoriete plekken om mooie wandelingen te maken; vanaf de vlakte kun je hier de bergen intrekken.

Ibizahuis Naar Ibiza? Deze prachtige onbekende plekken ontdekten wij in en rond Sant Antoni

Sant Antoni

Sant Antoni is niet het allermooiste plaatsje van Ibiza. Langs de boulevard veel pubs en flats en ook het centrum is niet zo authentiek als bijvoorbeeld Ibiza-Stad. En toch is het leuk om hier te verblijven. Leuke is dat je hier veel beter ziet hoe het gewone leven op Ibiza eraan toe gaat. In de ochtend zie je Spanjaarden ontbijten in kleine restaurantjes, kinderen gaan er naar school, er zijn gewone winkels; op erg toeristische plekken mis je dit soort couleur locale. Het is leuk om een wandeling te maken over de boulevard en Spaanse kinderen te zien spelen en moeders met kinderwagens te zien genieten van de zon. Mooie plekjes zijn er ook zeker: aan het einde van de boulevard bijvoorbeeld, waar nog een originele windmolen staat op een punt in zee en waar je kunt zien hoe vroeger de olijven met behulp van dieren werden geperst.

SAntoni Naar Ibiza? Deze prachtige onbekende plekken ontdekten wij in en rond Sant AntoniMolen Naar Ibiza? Deze prachtige onbekende plekken ontdekten wij in en rond Sant Antoni

Stic Urban hotel

Wij verblijven in het Stic Urban Hotel, een hotel dat net volledig is gerenoveerd in hartje stad. Een modern en luxe hotel is het, met grote kamers met niet alleen een comfortabel bed, maar ook een lekkere zithoek. Elke ochtend wacht ons een uitgebreid ontbijt, waarbij we kunnen kiezen uit verschillende gangen. Ja, voor het ontbijt! Denk bijvoorbeeld aan starten met een fruitsalade, dan een heerlijke yoghurt met cereals, koffie of thee natuurlijk en een omelet met toast. Heel fijn is ook de spa beneden. Op warme, zonnige dagen denk je hier misschien niet zo snel aan, maar wij hebben ook regen op Ibiza; perfect om dan de mooie spa in te duiken, met een lekkere sauna, stoomcabine en met een zwembad. Als je wilt kun je hier ook een massage boeken.

 

stic urban 2 Naar Ibiza? Deze prachtige onbekende plekken ontdekten wij in en rond Sant Antonistic urban 1 Naar Ibiza? Deze prachtige onbekende plekken ontdekten wij in en rond Sant Antoni

Cap Negret

In het gebied rond Sant Antoni vind je de prachtigste stranden en kusten. Op een avond gaan we bijvoorbeeld eten bij hotel Le Torre op Cap Negret – een fenomenale plek. Het restaurant van het hotel ligt op een klif hoog boven de zee en dit is zeker een van de mooiste plekken op Ibiza om de zonsondergang te bekijken. Terwijl we genieten van het shared dining-concept kleurt de lucht twintig verschillende kleuren roze en rood en zien we de zon langzaam ondergaan. De eigenaar vertelt dat je hier elke donderdag op de rotsen een yogales kunt doen (willen wij, moet prachtig zijn). Op het eind van de avond komt hij lang met een fles Tequila: hij drinkt zelf elke dag drie glaasjes, grapt hij. Zo eindigt de avond laat en gaat de mooi gedecoreerde fles leeg mee in iemands koffer.

 

Latorre Naar Ibiza? Deze prachtige onbekende plekken ontdekten wij in en rond Sant Antoni

Toprestaurant

We eten alle dagen lekker, maar het meeste indruk maakt het restaurant Es Ventall in Sant Antoni. De chef schijnt verkozen te zijn tot een van de beste chefs van de Balearen en dat zullen we merken. Het ene na het andere fantastische gerecht arriveert op de tafel. Niet alleen prachtig gedecoreerd, maar ook zeer bijzonder bereid. Zo wordt er in het restaurant nog op hout gekookt, een traditionele manier van koken dat door het restaurant nieuw leven is ingeblazen. Een feest om bij elke gang te bedenken hoe het is gemaakt!

bord1 Naar Ibiza? Deze prachtige onbekende plekken ontdekten wij in en rond Sant Antonibord2 Naar Ibiza? Deze prachtige onbekende plekken ontdekten wij in en rond Sant Antoni

Stranden

Naast alle culturele activiteiten willen we natuurlijk ook gewoon genieten van de stranden. Het strand van Sant Antoni zelf is niet heel bijzonder, maar in de omgeving vind je de paradijselijke stranden die Ibiza tot zo’n speciaal eiland maken. Cala Gracio bijvoorbeeld, twee kilometer ten noorden van Sant Antoni. Nog mooier is Cala Gracioneta, dat je vanaf Cala Gracio ook te voet kunt bereiken via de rotsen. Hier ligt ook het leuke restaurant Chiringuito. Ook Cala Salada, met een prachtig zandstrand en Cala Saladeta zijn echte aanraders.

Strand Naar Ibiza? Deze prachtige onbekende plekken ontdekten wij in en rond Sant AntoniKlif Naar Ibiza? Deze prachtige onbekende plekken ontdekten wij in en rond Sant Antoni

In en rond Sant Antoni vind je dus alles wat een vakantie op Ibiza zo heerlijk kan maken, wat ons betreft is dit deel van het eiland een echte aanrader!

Meer tips over Sant Antoni vind je op hun site.

visit.santantoni.net

 

Neem een abonnement op de Wendy-specials

4 x WENDY-special

 + Cadeaupakket van Salt of the Earth t.w.v. €29,45

Nu voor €17,50

Bij een jaarabonnement op de WENDY-specials (vier nummers per jaar) ontvang je nu een heerlijk cadeaupakket van Salt of the Earth gratis. Salt of the Earth maakt milieuvriendelijke en natuurlijke huidverzorgingsproducten en is dé nummer 1 op het gebied van natuurlijke deodorant. 100% natuurlijk en samengesteld op basis van minerale zouten, magnesium en Aloë Vera. Het pakket bestaat uit een roaming hand was, natural roll-on deodorant, natural spray deodorant en een natural deodorant stick.

Website pomotie x samenwerking Wadse en Mathilde leven een zelfvoorzienend bestaan in het midden van Frankrijk: 'We drinken water uit onze eigen bron'

Lees ook deze verhalen over Ibiza:

Zo maak je de overheerlijke Prasuna van La Paloma Ibiza

Even helemaal weg? Drie fijne Nederlandse retraites op Ibiza in het najaar

 

 

 

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF