fbpx

Moet ik mijn hart volgen of mijn hoofd?

Is het beter om een beslissing te nemen op basis van je gevoel of op basis van je verstand? Luisteren we naar ons hart of naar ons hoofd? Vertrouwen op je gevoel betekent vaak dat je je hart volgt en doet wat je het allerliefste wilt. Een rationele beslissing is vaak de meest verstandige, omdat het voorkomt uit angst. Het hoofd fungeert als beschermingsmechanisme. Maar waarom moeten we het eigenlijk met deze twee opties doen? David de Kock en Arjan Vergeer zijn de oprichters van 365 Dagen Succesvol en geven duidelijkheid.

Luisteren naar gevoel én verstand

Eigenlijk wil je helemaal niet kiezen en dat hoeft ook niet. Mensen denken van nature erg zwart-wit. We hebben graag twee opties. Een derde optie behoort echter ook tot de mogelijkheden. En een vierde en vijfde trouwens ook! Besluit voor jezelf dat je meer keuzes hebt dan je op het eerste gezicht dacht. Luister naar je hart én je hoofd en combineer het beste van twee werelden.

Zo combineer je hart en hoofd

Doe eens gek en bedenk hoe het zou zijn als je naar beide uitersten zou luisteren. Sluit geen compromis, waarin beide polen water bij de wijn doen, maar think big. Hoe kun je doen wat goed voelt én de risico’s afdekken? Door te besluiten dat er meer dan twee opties zijn, kun je nadenken in veel meer vrijheid. En dat leidt tot de allerbeste beslissing.

Heb je weer een dilemma? Kies dan niet tussen hart of hoofd maar zoek naar een oplossing waarbij je luistert naar je gevoel én verstand. Er is meer mogelijk dan je denkt!

Over 365 dagen succesvol

David de Kock en Arjan Vergeer zijn de oprichters van 365 Dagen Succesvol. Het is hun grote missie om Nederland het gelukkigste land ter wereld te maken. Om dat te bereiken, schrijven ze boeken en artikelen en organiseren ze programma’s, live en online, allemaal gebaseerd op de unieke 365 methodiek. Ook het artikel hierboven, komt voort uit die methodiek. Wil je meer weten over 365 Dagen Succesvol? Ga dan naar 365dagensuccesvol.nl

Lees meer artikelen van 365 dagen succesvol:

Vergroot je zelfvertrouwen in 10 stappen

Geblokkeerd door angst? Zo kom je weer in beweging!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF