fbpx

Moeder maakt boekje voor haar overleden dochtertje

Patricia verloor haar dochtertje Mikki aan een hersenstamtumor. Het verhaal dat ze Mikki altijd vertelde over het kleine vogeltje is nu vastgelegd in een prachtig boekje: Het kleine vogeltje. Door het boekje te kopen steun je Stichting Semmy, waar Wendy ambassadeur van is. 

Een dapper meisje, Mikki

Mikki was nog maar zes jaar oud toen er een zeer zeldzame vorm van kanker werd vastgesteld in haar hersenstam. Ze bleek ongeneeslijk ziek te zijn. De maanden die daarop volgden waren niet makkelijk, maar haar ouders probeerden om elke dag die ze nog samen hadden te vieren. Op 20 juni 2018 is Mikki overleden aan de gevolgen van haar ziekte. Ze had een zware strijd geleverd van vijf maanden. Patricia, de moeder van Mikki, las tijdens haar strijd het verhaal voor van het kleinste vogeltje. Het vogeltje dat als eerste achter de wolken vloog. Dit was haar manier om Mikki kracht en moed te geven voor wat haar te wachten stond.

Na het overlijden van Mikki heeft Patricia het papieren verhaal omgetoverd tot een prachtig boekje over moed en vertrouwen: ‘Voordat Mikki stierf heb ik haar een verhaal verteld. Dit verhaal heb ik na haar sterven in iets andere vorm opgeschreven en als boekje uitgebracht. Dit is in privekring uitgedeeld aan de mensen die ons en Mikki erg nabij zijn (geweest). Ik vind het erg mooi dat het nu een echt boekje is geworden.’

Waar gaat het verhaal over?

Het verhaal gaat over een groep bange vogels die niet meer durven te vliegen. Ze weten niet wat er na de lente gaat komen en durven daarom hun vleugels niet uit te slaan. Er is echter één vogeltje in de groep dat niet bang is. Dit is het kleinste vogeltje. Ze raapt al haar moed bijeen en vliegt naar de azuurblauwe lucht, de stralende zon en de zachte, roze wolken. Ze vliegt terug naar de andere vogels om te vertellen dat alles veilig is en hoe mooi het daarboven is. Uiteindelijk kan het kleinste vogeltje de andere vogels overtuigen om mee te gaan met haar. Samen vliegen ze de zomer tegemoet.

De Stichting Semmy

De volledige opbrengst van het boek gaat naar Stichting Semmy, waar Wendy ambassadeur van is. Stichting Semmy zet zich in voor kinderen die getroffen zijn door een hersenstamtumor. De genezingskans van een deze tumor is nog steeds zo goed als 0% procent. Het doel van deze vereniging is het verlengen van de levensverwachting en uiteindelijk het vergroten van de overlevingskansen van kinderen die getroffen zijn door hersenstamkanker.
Het boekje ‘Het kleinste vogeltje’ is vanaf nu terug te koop. Je kan het boek bestellen via deze link en op die manier een donatie schenken aan Stichting Semmy.
Verder kan je op de website van Stichting Semmy meer informatie verkrijgen over deze organisatie en ook op andere manieren een donatie schenken.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF