fbpx

Miljuschka brengt een ode aan haar dochter met epilepsie

Het is vandaag Internationale Epilepsie Dag, de dag waarop aandacht wordt gevraagd voor deze aandoening. Onze columniste Miljuschka heeft een dochter met epilepsie. In een Instagram post vertelt zij dat haar wereld even stil stond op de dag van de eerste aanval van haar dochtertje. Iets wat je niet als ouder voor je kind kunt oplossen. Ze zet vandaag haar dochter én het Epilepsiefonds in het zonnetje.

Kleine dingen

Nederland telt in totaal 120.000 mensen met epilepsie. Een aandoening die bij iedereen anders is. Miljuschka zegt in haar post: ‘Het is een aandoening waar je pas de ernst van inziet als je ermee te maken krijgt. Kleine dingen zoals fietsen en zwemmen kunnen en mogen niet meer alleen door het eventuele risico op een aanval.’ Tijdens haar deelname aan Dance Dance Dance vroeg Miljuschka al aandacht voor epilepsie door te dansen voor het Epilepsiefonds. Alle deelnemers mochten voor een goed doel dansen. Uiteindelijk heeft Miljuschka €25.000 bij elkaar weten te dansen!

View this post on Instagram

Het is vandaag internationale epilepsie dag. Mijn meisje heeft epilepsie. Op de dag van haar eerste aanval stond mijn wereld stil. Mijn lieve kleine kindje werd over genomen en er was niks wat ik eraan kon doen. Ik kon haar niet beschermen of het voor haar oplossen. De grond zakte onder mijn voeten weg. We behandelen haar inmiddels na veel rondvragen en bellen met de beste zorg van @epilepsiesein Stellen medicatie aan en bij. Maar het is en blijft een zoektocht. Er is niet 1 antwoord. Het is een aandoening waar je pas de ernst van inziet als je ermee te maken krijgt. Kleine dingen zoals fietsen, zwemmen kunnen en mogen niet meer alleen door het eventuele risico op een aanval op dat moment. Het beperkt de zelfstandige bewegingsvrijheid van een kind. Leren word moeilijker door constante kleine beschadigingen aan de hersenen. Ik bid iedere nacht dat ze geen aanval krijgt en gewoon op kan staan. Ik heb lang getwijfeld om openhartig te zijn hierover omdat ik niet wil dat ze een stempel krijgt. Sinds Dance Dance Dance en is het out in the open omdat we daar voor het epilepsiefonds danste. Dus vandaag zet ik het epilepsiefonds met onze ervaring in het zonnetje. Ik hoop dat je even naar de site wil surfen om erover te lezen zodat je weet wat te doen bij een aanval. Misschien zelfs wil doneren of collecteren. Mijn dank is groot?

A post shared by Miljuschka (@miljuschka) on

Wil je meer weten over epilepsie of zou je een donatie willen doen? Neem dan eens een kijkje op de website van het epilepsiefonds.

(Visited 90 times, 1 visits today)


MEEST VIEWED

Blije momenten met onze
wekelijkse nieuwsbrief