fbpx

‘Mijn liefie Snoopy is het mooiste wat me is overkomen’

Verhaal achter deze liefie

‘Dankzij medicijnen is mijn droom uitgekomen’. Chimene plaatste een liefie met haar hond Snoopy, die ondanks haar allergie voor dieren, al 12 jaar de liefde van haar leven is. Dit is het verhaal achter deze liefie.

‘Mijn liefie is Snoopy, alias Snoopdog, lief, Flup en Snoetietoetie. Als pup bij me gekomen toen hij 7,5 week oud was. Ik wilde altijd graag een hond, maar ik had nooit gedacht dat mijn droom zou uitkomen.’

Allergisch

‘Van jongs af aan ben ik behoorlijk allergisch voor harige dieren. Het zit in de familie. Als astmatisch patient was dit nog lastiger. Ik ging altijd naar de buren die een cockerspaniel hadden, Wanda. Kwam ik thuis met dichte ogen en erg benauwd. Maar ik kon het niet laten. Ik heb wel zelf hamsters gehad. Dat ging redelijk alhoewel ik niet tegen zaagsel kan. De parkiet van mijn broer ging ook goed, zolang hij niet te veel fladderde. Al mijn vriendinnen hebben een hond of katten. Als ik op bezoek was kom je me geregeld op het balkon vinden, snakkend naar adem.’

Prikken

‘Voor hooikoorts kreeg ik prikken, maar dit kon niet te lang. Daarna kreeg ik verschillende medicijnen. Nu gebruik ik Levocetirizine diHCi, dat helpt goed tegen hooikoorts en tegen de andere allergieën, zoals dieren.

Ik wilde altijd graag een hond, maar ik wist dat deze droom nooit zou uitkomen. Toch heb ik via het VU in Amsterdam geprobeerd om in aanmerking te komen voor een kuur. Dan kreeg je elke week, elke maand, elke kwartaal een prik met bepaalde stoffen om ervoor te zorgen dat je lichaam antistoffen aanmaakt.

Ik was (ben) helaas voor te veel en in grote hoedanigheid allergisch. Zeker voor konijnen, paarden en katten en dus ook honden. Na een tweede tevergeefse poging om in aanmerking te komen voor een kuur, stelden ze me een medicijn voor dat destijds nog in de try out fase zat: Montelukast. Dit slik ik nu al zo’n dertien jaar. En met succes!’

Intuïtie

‘Twaalf jaar geleden kwam de drang naar een hond enorm opzetten. Aan mijn intuïtie voelde ik dat het kon. Toch waren er ook twijfels…. Je schaft niet zomaar een hond aan. Want als het niet gaat, doe je hem niet zomaar weer weg.

Ik ben op internet gaan zoeken. Toen ik een kortharige witte Jack Russel zag met een vlek op een oog was ik verkocht. De tekst onder de foto’s was: “Hier ben ik.” Dit riep ik zelf altijd naar mijn moeder als ik thuis kwam uit school. It was ment to be.

Mijn ouders verklaarden me voor gek: “Waar begin je aan! Je bent zó allergisch!”’

Droom uitgekomen

‘Toch is mijn droom uitgekomen. Hoe bijzonder! Ik heb nooit last gehad van Snoop. Ik slik medicijnen, dan gaat het goed. En ik moet mijn huis goed schoon houden van stof.

Het eerste jaar was wel heel pittig. Opvoeden is niet niks, iets twintig keer zeggen was normaal. Maar het heeft wel geresulteerd in een goed opgevoede hond die los kan lopen en overal mee naartoe kan. Als mensen mij alleen zien, vragen ze gelijk, waar is je hond?! Hij is er altijd bij. Alhoewel ik hem momenteel wat vaker thuis laat. Hij is bijna twaalf en ook al denkt hij af en toe nog dat hij zes is, is het even opletten vanwege de belastbaarheid en vermoeidheid.

Mijn lief is me DIERbaar en hij is het mooiste wat me is overkomen.’

Wie is jouw liefie?

Wil je net als Chimene iemand die je dierbaar is, verrassen met een liefie? Upload jouw liefie via Wendyonline.nl/liefie. Bekijk ook wie de liefie is van Wendy.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF