fbpx

Michelle Obama deelt in haar nieuwste boek hoe ze onzekere tijden overwint: ‘Als we in staat zijn ons eigen licht te ontdekken, krijgen we ook het vermogen om het te gebruiken’

We kennen Michelle Obama allemaal als first lady, maar ze is veel meer dan dat. Na de publicatie van haar verhaal, geeft ze je in ‘Het licht in ons’ een inkijkje in haar persoonlijke gereedschapskist, die haar helpt het licht te zien en daarmee onzekere tijden te overwinnen. 

Eerder, in 2018, kwam Michelle Obama al in de spotlights te staan met haar wereldwijde bestseller ‘Mijn verhaal’. In dit inspirerende boek gaat ze in op de ervaringen die haar hebben gevormd, van haar verleden, tot haar tegenslagen en haar tijd op door ‘s werelds beroemdste adres. “Ik had me op het schrijven gestort om niet alleen de periode als first lady van de Verenigde Staten te verwerken, maar ook mijn leven in het algemeen. Ik schreef niet alleen over de vreugdevolle en mooie perioden, maar ook over de zwaardere tijden die ik had meegemaakt: de dood van mijn vader toen ik zevenentwintig was, het verlies van mijn beste studievriendin, de moeite die Barack en ik moesten doen om zwanger te raken”, noemt ze in dit boek.

Niet perfect

Het boek ‘Mijn verhaal’ voelde voor haar als het begin van een nieuwe levensfase. Door het succes kwam ze in contact met veel verschillende mensen. Zij vroegen zich allemaal af hoe Michelle Obama omgaat met tegenslagen. “Als ik een formule had, zou ik die aanreiken. Maar houd in gedachten dat ik ook weleens ’s nachts in bed lig en me afvraag of ik wel goed genoeg ben. Besef alsjeblieft dat ik net als iedereen omhoog moet klimmen”, vertelt ze in het eerste hoofdstuk. Hoewel ze geen formule klaar heeft liggen, deelt ze in dit boek haar persoonlijke gereedschapskist. Eén die haar helpt om evenwichtig en zelfverzekerd te blijven en ze ook een stressvolle periode aankan. Ze maakt duidelijk dat het geen handleiding is, maar dat het haar overtuigingen en gewoonten zijn die ze tijdens haar eigen ontwikkelingsproces hebben geholpen.

Inspiratie

“Als we in staat zijn ons eigen licht te ontdekken, krijgen we ook het vermogen om het te gebruiken”, schrijft Michelle Obama. ‘Het licht in ons’ is een waardevolle verzameling van indrukwekkende verhalen en diepzinnige adviezen. Niet alleen van haar, maar ook van haar vertrouwde vrienden en mentors die ze sprak. Het zal de lezer inspireren om diens eigen leven onder de loep te nemen.

Michelle Obama was first lady van de Verenigde Staten van 2009 tot 2017. Ze is de auteur van de wereldwijde bestseller Mijn verhaal. Michelle en Barack Obama wonen in Washington, D.C. en hebben twee dochters, Malia en Sasha.

‘Het licht in ons’ is uitgegeven door Hollands diep en voor 26,99 te koop via deze linkWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF