fbpx

Michelle koos voor zichzelf en vertrok naar Ibiza: ‘Geluk en gezondheid staan voorop, en dat wil ik bereiken met deze stap’

Yes, wonen op Ibiza. Dat wil toch iedereen? Zo werd dat tijdens de ellendige corona jaren ook de droom van Michelle de Bruin. Na een break-up, talloze dates, overwerkt zijn en ziek worden, vond ze het dan eindelijk tijd om eens voor zichzelf te kiezen. Michelle kwam thuis te zitten en besloot de rust op te zoeken met een vriendin in Ibiza, drie weken even niets. In die drie weken gebeurde het weer, ze werd verliefd op het eiland.

‘Mijn eerste keer Ibiza was toen ik 21 was, samen met mijn zus. Ik wist wel dat je verliefd kon worden op een plek, want ik was dat ook meteen op Amsterdam, waar ik woonde voor Ibiza. Maar dat ik na zeven jaar terug zou komen op Ibiza en weer dat magische gevoel mocht ervaren, dat had ik nooit verwacht. Zo ontstond het idee; waarom niet hier naartoe verhuizen? Zo gezegd, zo gedaan. Ik kwam in midden oktober terug en ging me voorbereiden op de verhuizing naar Ibiza.’

Nierfalen

‘Het eerste wat geregeld moest worden was ‘mijn ziekte’. In Augustus kreeg ik te horen dat ik nierfalen heb en er nog maar 60 procent van mijn nieren werkzaam is. Ik heb hiervoor anderhalve week in het ziekenhuis gelegen voor onderzoeken en kreeg toen te horen dat IGA Nefropathie moeilijk te behandelen is, waardoor ik een half jaar aan de prednison moest in de hoop dat dit aan zou slaan. Ik voelde me prima, maar van binnen gaat er dan blijkbaar toch iets niet goed. Ik werd dik door de prednison, bye summer body, en kreeg overal puistjes en haargroei. Als je maar beter wordt, praat je jezelf steeds aan. Maar fijn is anders. Als ik goed op mijn voeding zou letten, rust zou nemen en de medicatie zou slikken dan zou ik er met een half jaar van af zijn. De chronische ziekte zou dan dusdanig stabiel zijn waardoor een verhuizing geen probleem zou zijn. Dus daar ging ik voor, zodat ik net op tijd klaar zou zijn om naar Ibiza te vertrekken.’

Nieuwe start

‘Daar hoorde het opzeggen van mijn baan helaas ook bij. Hoe fijn ik de werkplek ook vond, ik kreeg er geen energie meer van. Gelukkig gunden zij het mij ook en kon ik aan mijn avontuur beginnen. Wel was nog de vraag, wat ga ik doen om rond te komen? Naast mijn baan startte ik in 2020 een bedrijf met mijn zus, Ondernemer in de Zorg, waarmee we zorgmedewerkers helpen om zzp’er te worden in de zorg. We besloten samen dat ik, nu ik meer tijd had, hier volledig voor zou gaan. Naast deze onderneming, neem ik ook de online marketing op me van het bedrijf van mijn andere zus, een makelaarskantoor, en daarbij neem ik freelance opdrachten aan in de online marketing en als grafisch vormgever. Zo weer een last lichter en een vinkje bij het thema ‘inkomen’. Al dit werk kan ik op mijn laptop doen, waar ik maar ben. Het enige wat nodig is is goede WiFi.’

Risico nemen

‘Oké, volgende punt, een huis vinden. Heel cheesy, maar via de facebook pagina ‘Hollanders in Ibiza’ ontmoette ik mijn huidige huisgenoot. We hadden beide een oproepje geplaatst in de zoektocht naar een huis en huisgenoot en leerden elkaar daar kennen. Zij appte mij vervolgens dat ze in Ibiza was, een huis had bezichtigd en dat ze ervoor wilde gaan als ik dat ook wilde. Het enige wat ik hoefde te doen was ‘ja’ zeggen.. dus ik zei ‘ja’. Een pittoresk huisje in het midden van Ibiza stad. We kregen het, dus we werden huisgenoten, plus haar schattige teckel. We hadden elkaar op dat moment nog niet eens gezien, alleen via Whatsapp gesproken. Het was een risico die ik wel durfde te nemen op basis van onze gesprekken en onze drie ontmoetingen erna. Een plan had ik niet nodig voor mijn gevoel, alles verliep soepel.’

Geniet van het leven

‘Het thema van deze stap? Genieten van het leven. Geluk en gezondheid staan voorop, en dat wil ik bereiken met deze stap. Gelukkig zijn met jezelf, je werk, je omgeving, je vrienden en familie. En gezondheid omdat iedere dag telt. Het beste halen uit het leven en het beste halen uit jezelf. Als je twijfelt over een verhuizing naar Ibiza, zeg ik: gewoon doen! Van elke ervaring leer je. Dus of je nu een maand blijft of 10 jaar, je kunt de stap zetten en dan wel zien waar en hoe het eindigt.’

Toekomstbeeld

‘9 mei vloog ik naar Ibiza en dus mijn nieuwe woonplaats. Hoe bijzonder is dat! Mijn huisgenoot was samen met haar teckel naar Ibiza gereden vanuit Nederland en kwam ook op 9 mei aan. Dat het tussen ons zo zou klikken, hadden we nooit durven dromen. Mijn nierziekte is een auto-immuun ziekte, dus het gaat nooit echt weg, maar het is nu wel onder controle. Dat komt onder andere door mijn gezonde levensstijl. Hier op het eiland zit ik ook zeker niet stil, want naast mijn onderneming en online marketing werk, werk ik nu ook op verschillende events als glitter make-up artist en werk ik als entertainer bij de Oku hotel live pool sessions op zondag. En wat er verder op mijn pad komt hier? Dat gaan we zien de komende maanden. Wat ik nu wel weet, het eiland is magisch en zijn magie heeft een heerlijke uitwerking op mij!

Ibiza staat voor mij voor vrijheid. Je kunt hier doen wat je wilt doen, niets is gek of raar. Je ontmoet super veel nieuwe mensen, je kan iedere dag weer genieten van het prachtige weer en de prachtige omgeving. En het allerbelangrijkste, het niet hebben van een overvolle agenda en juist in het nu leven.’

Deze tekst is ingestuurd door Michelle.

Ibiza zomer bij Wendy!

Deze zomer staat bij Wendy helemaal in het teken van Ibiza. Het eiland waar Wendy zelf al tien jaar een oude finca heeft en dat ze zo goed kent. Heel graag wil ze al haar tips met jullie delen! Dat doet ze in de nieuwste zomerspecial, we organiseren dit najaar en in januari 2023 twee retreats op Ibiza met Wendy en elke vrijdagavond delen we op wendyonline.nl verhalen van Nederlanders die op Ibiza zijn gaan wonen. We delen niet alleen tips over de beste clubs en restaurantjes, maar laten je ook de andere kant van Ibiza zien: het pure Ibiza. Het Ibiza van de mooie natuur, van yoga, spiritualiteit en zelfontwikkeling en van wandelingen op onbekende plekken op het eiland. Volg ons als je ook zo van Ibiza houdt, maar ook als je het eiland niet kent bieden alle verhalen volop inspiratie!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF