fbpx

‘Met mijn tattoo wil ik hoop blijven houden’

Jouw tattoo

Op het verhaal dat Wendy en haar broer Mike vertelden over hun tattoo kregen wij honderden reacties. De mooiste verhalen plaatsen wij elke week online. Dit keer: Ingeborg (22), die chronisch ziek is, en een tattoo liet zetten om hoop te houden.

Ingeborg (22) liet de letters hope op haar arm liet tatoeëren omdat ze zó graag beter wil worden.

Wat is er met je aan de hand?

‘Negen jaar geleden ben ik chronisch ziek geworden, ik was toen dertien jaar. Op een dag werd ik wakker met een erge hoofdpijn en dit houdt tot de dag van vandaag aan. Door mijn chronische hoofdpijn heb ik veel dingen moeten opgeven, zoals sporten, mijn bijbaantje en uitgaan met vrienden. Alles wat leeftijdsgenootjes wel met plezier kunnen doen, kan ik helaas niet.

Wat de oorzaak is van mijn hoofdpijn is tot nu toe helaas niet duidelijk geworden, het is geen migraine – al heb ik wel af en toe een migraine aanval –. Ik heb elke dag hoofdpijn en de ene dag is het erger dan de andere dag. Soms heb ik goede dagen en hoef ik maar 3 pijnstillers te slikken, maar de meeste dagen worstel ik mij erdoorheen. De hoofdpijn verschilt ook, de ene keer bonzend, dan stekend of zeurend en het zit op verschillende plaatsen.

De artsen hebben geen idee wat het is en hebben veel uitgesloten, zoals migraine en andere hoofdpijnsoorten. Ik heb veel onderzoeken gehad en verschillende geneeswijzen geprobeerd zoals bloedonderzoeken, scans, het uitproberen van zware medicijnen, hormonencontrole, meerdere alternatieve geneeswijzen en mijn voeding is getest. Toch probeer ik optimaal te genieten. En ik houd hoop dat ik ooit weer helemaal beter wordt. Daarom heb ik ervoor gekozen om het woord hope te laten tatoeëren.

Mijn tante stuurde mij dit berichtje: Hoop is een lichtje in je hart, dat vandaag moed geeft en morgen kracht. Heel mooi, en deze zin inspireerde me om deze tattoo te laten zetten. Hoop houden is belangrijk. Mocht iemand dit artikel lezen en mij meer kunnen vertellen over wat ik heb, dan hoor ik dat heel graag!’

tattoo hope

Hoe houd je moed?

Ik kijk naar dingen die wel kunnen, dat geeft mij kracht. Zo was het altijd mijn droom om juf te worden en dit lukt me wel. Over 1,5 jaar studeer ik af en wordt mijn droom hopelijk werkelijkheid.’

Op welke plek staat jouw tattoo?

‘Hij staat op de zijkant van mijn linker pols. Ik heb voor deze plek gekozen omdat ik de tattoo dan ook makkelijk kan verbergen mocht dat nodig zijn.’

Wie heeft hem gezet?

‘Ik heb de tattoo in Den Haag laten zetten. Via een klasgenoot ben ik daar terechtgekomen omdat ik zelf niet echt thuis ben in de tattoo wereld.’

Een grote stap?

‘Zeer deed het niet. Wel heeft het een half jaar geduurd voordat de tattoo daadwerkelijk gezet werd, omdat ik het eerst echt zeker wilde weten.’

Blijft het hierbij?

‘Voorlopig blijft het hierbij. Ik sluit het voor de toekomst niet uit maar zie het momenteel niet gebeuren.’

Wil jij ook je verhaal over je tattoo met ons delen? Mail naar online@wendymultimedia.nl en wie weet sta jij de volgende keer op WENDY online.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF