fbpx

‘Met deze tattoo steun ik samen met 6773 anderen de rechten van de mens’

Jouw tattoo

Op het verhaal dat Wendy en haar broer Mike vertelden over hun tattoo kregen wij honderden reacties. De mooiste verhalen plaatsen wij vanaf nu elke week online. Dit keer: Kirsten(22), die een tattoo liet zetten voor het project ‘Human Rights Tattoo’.

Wat een bijzonder verhaal!

‘In 2012 ben ik naar Lowlands geweest en daar stond een stand van Amnesty International met het project ‘Human Rights Tattoo’. Met dit project wordt de verklaring van de universele mensenrechten op mensen getatoeëerd. De verklaring telt 6773 letters en zoveel mensen worden er ook getatoeëerd – 1 letter per persoon -. Amnesty doet dit over de hele wereld en het project is nog steeds bezig. Ik wilde zó graag onderdeel zijn van dit mooie project, zoveel mensen over de hele wereld dragen samen één boodschap. De verklaring is, wanneer het project af is, dan te lezen op 6773 mensen. Dat is toch super gaaf! Op Lowlands twijfelde ik nog heel erg en ik was ook nog best jong voor een tattoo. 2 jaar geleden won ik kaartjes voor een festival en ik dacht meteen: als Amnesty daar is ga ik het doen! Ik ging vroeg naar het festivalterrein toe en daar heb ik kaartjes kunnen bemachtigen voor de tattoo. Er is echt een run op de kaartjes omdat ze per evenement één zin tatoeëren en het aantal letters die in de zin staan, die tatoeëren ze ook op dat aantal mensen. Als je één van de gelukkigen bent krijg je een kaartje met daarop de letter die jij getatoeëerd krijgt en het tijdstip dat je het moet laten zetten. Ik heb de letter T gekregen – toevallig is dit ook de voorletter van de naam van mijn moeder -. De zin waar mijn letter uitkomt is ‘The family is the natural and fundamental group unit of society and is entitled to protection by society and the state’. Ik heb 1 centimeter van mijn huid gegeven voor alle mensen die deze rechten verdienen, maar door alle omstandigheden in de wereld die niet altijd kunnen krijgen.’

Tattoo rubriek Amnesty

Op welke plek staat jouw tattoo?

‘Je mocht zelf een plek en grootte kiezen. Ook het lettertype mocht je kiezen. Ik heb de tattoo op de zijkant van mijn pols.’

Wie heeft hem gezet?

‘Ik ben door een jongen getatoeëerd. Het zijn meestal lokale artiesten die uit het land komen waar Amnesty die dag tatoeëert.’

Een grote stap?

‘Ergens vond ik het een grote stap. Mijn ouders zijn geen voorstander van tattoos op mijn lichaam. Ik twijfelde wel heel erg, maar ik vond het zo’n mooi project. Mijn tattoo is klein en kan ik makkelijk verbergen met armbandjes.’

Blijft het hierbij?

‘Het is toch een soort verslaving. Op het moment dat de tattoo gezet was had ik eigenlijk het volgende idee al in mijn hoofd. Mijn ouders houden mij wel een beetje tegen maar dit is zeker niet de laatste –sorry mam-.’

Wil jij ook je verhaal over je tattoo met ons delen? Mail naar online@wendymultimedia.nl en wie weet sta jij de volgende keer op WENDY online.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF