fbpx

Met deze 5 tips organiseer je jouw perfecte bruiloft én win het boek: Trouwen doe je zo!

Ben óf heb jij je partner ten huwelijk gevraagd en zijn jullie bezig met het organiseren van jullie bruiloft? Maar weet je niet waar jullie moeten beginnen om van deze dag de mooiste van jullie leven te maken? Dan helpt Michèle van den Bouwhuijsen (wedding- en eventplanner én auteur van het boek: ‘Trouwen doe je zo!’), jullie graag een stapje verder. Zij weet precies wat er nodig is om zo’n bijzondere dag te organiseren.

Haar boek is ingedeeld in een handig 10-stappenplan, en vandaag geeft ze jou tips bij de eerste 5 stappen om het extra persoonlijk te maken. Ook geeft zij maar liefst twee boeken weg!

1. Programma, budget, gastenlijst, datum, hulptroepen

De eerste tip: begin met onderwerpen die voor jullie belangrijk zijn. Dan weet je zeker dat je allereerst het budget besteedt aan de meest belangrijke onderdelen. Dit is natuurlijk een vrij grote stap en daarom zal ik daar iets meer over vertellen…

Schrijf jullie eigen geloftes: waarom trouwen jullie met elkaar? Wanneer wist je dat hij of zij de ware is? Wat vinden jullie zo mooi en bijzonder aan elkaar? Welke beloftes wil je elkaar doen? Het is zo belangrijk om dat naar elkaar uit te spreken en het maakt jullie dag ongetwijfeld nóg mooier. Je kunt er ook voor kiezen om de geloftes op een rustig moment aan elkaar voor te lezen of aan elkaar te geven. Het hoeft niet per se met alle gasten erbij.

Bereid de ceremonie goed voor: wat willen jullie dat er gezegd wordt? Wie willen jullie aan het woord laten? Ik ben zelf een voorstander van een ‘Bijzonder Ambtenaar van de Burgerlijke Stand. Oftewel, een ‘Zelfstandig Trouwambtenaar.’ Zo kunnen jullie zelf een ambtenaar kiezen in plaats van de gemeente. Wel zijn daar meer kosten aan verbonden, maar de BABS heeft veel meer tijd voor jullie om er echt een persoonlijke ceremonie van te maken.

Trouwen

2. Thema, catering, locaties

Bij het woord thema denk je misschien aan die kleurrijke Hawaii-kransen, maar het kan ook een stuk chiquer. Is er iets dat jullie als stel typeert? Jullie favoriete vakantieland, de plaats waar jullie elkaar hebben ontmoet, de legendarische spelletjesavonden die jullie organiseren? Een onderwerp dat goed bij jullie samen past, kan de rode draad vormen voor een unieke en persoonlijke bruiloft waarin jullie herkend worden.

trouwen

3. Fotograaf, videograaf, entertainment

Maak een strakke entertainment-planning: er zijn verschillende momenten waarop jullie de gasten tijdens de bruiloft kunnen vermaken. Dit kan met (live) muziek, maar ook met goochelaars, fotohokjes, workshops of proeverijen. Ook zijn er momenten waarop de gasten het bruidspaar vermaken: met speeches, presentaties, liedjes of cadeaus. Zorg dat jullie samen met de ceremoniemeester(s) goed plannen wanneer er ruimte is voor entertainment (wat jullie leuk vinden én hoe lang dit mag duren). Laat de ceremoniemeester(s) dit ook strak opvolgen om te voorkomen dat iedereen bijvoorbeeld een koud hoofdgerecht krijgt omdat de speech uitliep.

trouwen

4. Trouwkleding

Natuurlijk dromen veel vrouwen van zo’n prachtige witte jurk, maar als jij liever in het rood, paars of zwart trouwt, kan dat natuurlijk ook. Laat je door niemand van de kaart brengen! Maak geen keuzes in trouwkleding ‘omdat het zo moet’, maar omdat jij je in die outfit op je mooist voelt. Neem daarom ook alleen de mensen mee waarvan je weet dat ze je een goed gevoel geven bij je pasafspraak.

trouwen

5. Bruidstaart en trouwringen

Ook al praat ik zelf het liefst over taart, deze tip gaat over trouwringen: neem hier voldoende tijd voor! Er zijn zoveel manieren om trouwringen persoonlijk te maken.

Enkele voorbeelden: jullie kunnen zelf de trouwringen laten ontwerpen, iets persoonlijks laten maken door een goudsmid, oud goud om laten smelten in nieuwe ringen, een vingerafdruk in het ontwerp laten verwerken, kleuren en materialen combineren én je kunt behalve namen en data óók teksten laten graveren. Kortom, voldoende redenen om daar echt iets bijzonders van te maken.

trouwen

Over het boek: Trouwen doe je zo!

Michèle: ‘Ik wilde graag zoveel mogelijk bruidsparen helpen en daarom besloot ik een boek te schrijven. Daarin deel ik mijn kennis en ervaringen over het organiseren van bruiloften met twee doelen:

  1. Zorgen dat bruidsparen minders stress ervaren bij de voorbereiding van hun bruiloft en daardoor veel meer kunnen genieten van alle voorpret.
  2. Bruidsparen motiveren om een unieke en persoonlijke bruiloft te organiseren die past bij hoe zij samen zijn, en niet omdat ‘het zo moet.’

Heb jij vragen over de mooiste dag van je leven? Via www.trouwendoejezo.com kun je contact met mij opnemen. Ik probeer altijd zo snel mogelijk al jouw vragen te beantwoorden!’

trouwen

Wil jij winnen?

Stuur dan snel een e-mail naar winactie@wendymultimedia.nl en laat ons weten waarom jij dit boek goed kunt gebruiken! Wees er op tijd bij want je kunt meedoen tot zaterdag 1 december 2018.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF