fbpx

Matteo van der Grijn vertelt over zijn familiebanden

Nu de dagen zo kort zijn, is het des te fijner dat er genoeg te zien is op televisie, in de bioscoop en theaters. Multitalent Isa Hoes fotografeerde voor het familienummer de mensen die je de komende tijd niet mag missen. We vroegen deze week naar de familiebanden van… Matteo van der Grijn.

Te zien…

… in de romantische komedie Gek van geluk, vanaf 7 december in de bioscoop. Het draait om liedjesschrijver en single moeder Lena (Plien van Bennekom). ‘Ik speel Hugo, een bioloog die hoopt door te breken als acteur. Ik word stiekem ingehuurd om Lena te verleiden zodat zij geïnspireerd raakt en weer mooie liedjes gaat schrijven. Hugo neemt die rol te serieus en gaat een overdreven casanova spelen. Lena valt ervoor en dat levert allerlei dilemma’s op.’ Volgens Matteo pakt in deze film vooral de combinatie van acteurs leuk uit. ‘Het is echt een bijzondere cast, met onder anderen Beppie Melissen, Waldemar Torenstra, Loes Haverkort en Hans Kesting. Mijn meeste scènes heb ik met Plien. Toen we op de auditie onze eerste scène speelden, was er meteen een enorme klik. Dat is al het halve werk.’

Familie en feestdagen?

‘Ik ben als enig kind opgegroeid in Italië in the middle of nowhere. Met kerst waren we vaak met z’n drietjes. Dan gingen we altijd naar de nachtmis in het dichtstbijzijnde dorpje, twaalf kilometer verderop. Mijn mooiste familieherinneringen stammen uit die tijd. Ik vind familie het belangrijkste wat er is. Ik ben ook erg blij met mijn schoonfamilie. Mijn moeder overleed vijf jaar geleden en mijn schoonmoeder is als een tweede moeder voor mij. Bij hen vieren we altijd eerste of tweede kerstdag. De andere dag zijn we met mijn vader.’

Hoe is de balans tussen werk en privé?

‘Toen mijn oudste dochter werd geboren, begon ik ook met mijn eerste grote hoofdrol in de musical Soldaat van Oranje. Ik was bijna nooit thuis. Dat was een heftige tijd, die mijn vrouw mij wel heeft gegund. Zo’n periode zal vast nog eens kunnen voorkomen, maar liever niet. Het is een aanslag op je privéleven. Mooie rollen zijn fijn. Maar mijn grootste geluk haal ik uit mijn prachtige vrouw en onze twee kinderen van vier en zeven.’

WENDY #17 nu verkrijgbaar

Lees meer van WENDY#17, die nu in de winkels ligt.

wendy 17

Geschreven door: Ernest MarxWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF