fbpx

Spiritueel ontwaken: hoe doe je dat? Holistisch expert Marjolein Berendsen geeft tips

Spiritueel ontwaken is als ontdekken dat er een diepe bron van wijsheid en verbondenheid in je huist, wachtend om te worden verkend en ervaren. Het is geen exclusief domein van yogi’s en monniken, maar eerder een uitnodiging aan iedereen die de reis naar binnen durft te maken. Marjolein Berendsen, holistisch expert en oprichter van ZoMa Opleidingen, vertelt.

Spiritueel ontwaken is een reis naar binnen, naar de essentie van wie je werkelijk bent. Het gaat niet alleen om meditatie en rituelen, maar om een diepgaand begrip van jezelf en jouw verbinding met het grotere geheel. Klinkt natuurlijk prachtig, maar waar begin je? En hoe kun je jouw spirituele potentieel volledig benutten? De volgende tips helpen jou op weg.

Ontdek je innerlijke stilte

Een krachtige manier om je spirituele bewustzijn te vergroten, is door regelmatig de stilte op te zoeken. Dit kan door middel van meditatie, maar ook door simpelweg te zitten in stilte en te luisteren naar de geluiden om je heen. Door jezelf toe te staan ​​om te vertragen en te observeren wat er in je geest en lichaam gebeurt, kun je een dieper begrip krijgen van je innerlijke wereld en de subtiele signalen van je intuïtie oppikken.

Probeer het nu bijvoorbeeld eens een minuut, of iets langer. Wat voel je? Wat komt er in je op? Mogelijk dat je in het begin nog wat onrust of ongemak ervaart. Dit is helemaal oké en hoort erbij. Weet dat hoe vaker je dit doet, hoe makkelijker je kunt intunen op de rust in jezelf. En hoe meer inzichten en verbinding met je ware zelf het op den duur zal brengen.

Verbind met de natuur

De natuur is een krachtige leraar en een bron van inspiratie voor spiritueel ontwaken. Breng tijd door in de natuur, observeer haar schoonheid en voel de diepe verbondenheid met alles om je heen. Luister naar de vogels, voel de wind op je huid en laat je verwonderen door de eenvoudige pracht van een bloem. Door jezelf te verbinden met de natuur, kun je je spirituele bewustzijn vergroten en een dieper gevoel van verbondenheid ervaren.

Wist je dat ze hier in Japan een woord voor hebben? Shinrin-Yoku, ofwel bosbaden, is meditatief wandelen door het bos waarbij je de natuur met al je zintuigen opneemt. Een mooie manier om meer ontspanning en verbinding te ervaren!

Luister naar je intuïtie

Je intuïtie is je innerlijke kompas. Jouw innerlijke wijsheid die je de weg wijst naar waarheid en authenticiteit. Leer te luisteren naar de zachte fluisteringen van je intuïtie en durf ernaar te handelen. Dit kan betekenen dat je soms buiten de gebaande paden moet treden en je eigen weg moet volgen, los van de verwachtingen van anderen. Door te vertrouwen op je intuïtie, kun je je spirituele bewustzijn verdiepen en een dieper gevoel van vervulling vinden.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF