fbpx

Marceliene viert Sinterklaas in het verre Nieuw-Zeeland

Marceliene is samen met haar vriend aan het rondreizen door Nieuw-Zeeland. Dit jaar is ze dus niet thuis met pakjesavond. Waar ze vroeger niets had met sinterklaas, wil ze dit jaar groots uitpakken. Komt dat misschien omdat ze niet dicht bij haar familie kan zijn? Marceliene neemt je terug mee haar jeugd in en gaat opzoek naar de perfecte kruiden om pepernoten van te maken! In haar vorige vlog zie je hoe ze bepakt en bezakt in Kuala Lumpur aankomt. 

Dag Sinterklaasje

Ik weet het nog heel goed.. Ik zat met fimo klei te spelen, gekregen van de Sint. Ken je dat nog? Van die gekleurde plakjes klei die je door zo’n pers kon duwen. Anyway, ik was er zo een die simpelweg weigerde te twijfelen aan zijn bestaan. Ik was een jaar of zes. Mijn zus besloot echter al op vrij vroege leeftijd dat het onmogelijk is dat een stokoude man zo’n end met een trage stoomboot zou willen reizen om in het gure Nederlandse weer over de daken te lopen met een paard…

Maar toen ik dus verschillende kleurtjes kleffe klei door die pers aan het proppen was, viel ineens het kwartje. Jánken was het! Bijna net zo erg als toen de Spice Girls uit elkaar gingen.  Mijn ouders zochten nog naar het goede moment om het te vertellen, maar mijn opa’tje besloot dit niet geheel tactisch, direct bij binnenkomst tijdens de Zaterdagse visite, aan deze kleine, grote fan te verkondigen. Stop right now! Daar stond ik dan in mijn buiktruitje, met Emma-staartjes inclusief haarmascara, op mijn plateau zolen in de deur opening… Beide situaties waren janken geblazen!

https://www.instagram.com/p/BqilRMKDYAN/

Surprise

Toch was ik niet de állerlaatste uit mijn klas die nog geloofde (fjieuw), en dus ‘hielpen’ wij de Sint toch weer met surprises maken op school. Een klas groep 6-ers vertellen dat ze tegen niemand mogen zeggen welke naam er op hun lootje staat, is alsof je mij een bak ijs geeft en na een paar happen zegt, ‘laten we de rest bewaren’.. Het werkt niet. Hoe dan ook, hele computers zijn bij ons thuis gewelfd uit een blok piepschuim, waarbij mijn lieve ouders en zus gelukkig altijd klaar stonden om te helpen. Ik ben zelf namelijk nooit erg creatief geweest, maar in mijn hoofd weet ik altijd heel goed hoe iets eruit moet komen te zien. Zelfs 4-jarige kids op de mini club in Frankrijk (waar ik een aantal zomers geleden werkte) konden een betere gelijkenis met een molen maken dan het voorbeeld dat ik in elkaar had proberen te flansen. ‘Uhm, Mars.. Wil jij anders weer even vegen ofzo?!’, werd mij vriendelijk, doch dwingend gevraagd. Dan weet je dat het slecht is.

Niet in Nederland

Dit is het 1ejaar dat wij niet in Nederland zijn tijdens Sinterklaas. Vorig jaar vetrokken wij op 6 december naar Afrika en was pakjesavond een fijn samenzijn en verdrietig afscheid in een. Al jaren heb ik weinig met het Sinterklaas-feest, maar nu ineens denk ik.. Ik wil per se pepernoten/kruidnoten (ik bedoel natuurlijk die lekkerste) én een gedicht schrijven voor manlief én ‘Alles is Liefde’ kijken op Pakjesavond. Misschien omdat ik me dan toch wat dichterbij mijn familie voel. Maar hoe vind je speculaas kruiden in een mega supermarkt aan de andere kant van de wereld? Do you also have-uh, speculase spices? Gelukkig weet Google alles en heb ik na een kwartier in het kruidenpad alle ingredienten voor een home made recept bij elkaar. Dan ineens valt mijn oog op ‘mixed spices’, met précies alles wat ik nodig heb, in één potje. Ik weet niet of ik blij of gefrustreerd moet zijn. Inmiddels zijn er al vijf ladingen pepernoten gebakken in de afgelopen week. Hiervan heeft mijn vriend er misschien van vier wat kunnen meesnoepen. Zo ben ik.. samen delen. De geur valt zo lastig te verbloemen.. Die andere plaat is in deegvorm naar binnen gegaan. Waarom bakken als het deeg nóg lekkerder is?

https://www.instagram.com/p/Bk0LtXLg4KU/

Bepaald gevoel

Bottom line, de feestdagen brengen een bepaald gevoel met zich mee waar ik hier aan de andere kant van de wereld wat sneller emotioneel van wordt. Uiteindelijk draait het voor mij om het gezellige samenzijn. Ik genoot altijd intens van de decembermaand met mijn ouders, zus, oma en vriendinnen. Potverdorie wat mis ik hen nu extra veel! Dus mensen, laten we lief zijn voor elkaar en ons goed beseffen wat echt belangrijk is en wie we lief hebben. Koester dat! Gelukkig heb ik in ieder geval de liefste vriend hier bij mij en eten we vanavond samen pepernoten!

Carpe Diem.

Liefs, Mars

Ben je benieuwd naar Marceliene haar introductie blog? Klik dan hier!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF