fbpx

Mannen meer behoefte aan hulp bij inparkeren dan vrouwen

De technische snufjes van tegenwoordig maken het autorijden niet alleen veiliger maar ook een stuk gemakkelijker. Neem nou de parkeersensoren. Wat moeten we zonder?! Vooral mannen hebben deze uitvinding hard nodig… Dat blijkt uit onderzoek van online verzekeraar Allsecur die onderzoek heeft gedaan naar welke slimme functies het meest gewaardeerd worden door Nederlandse automobilisten.

Mannen meer afhankelijk van parkeerhulp dan vrouwen

Mannen denken wel dat ze goed kunnen rijden en parkeren (met hulp misschien), maar wij vrouwen zijn natuurlijk nummer één inparkeerwonders. Parkeersensoren blijken namelijk veruit de meest populaire functie in de auto. Het zijn vooral de mannen die niet zonder kunnen… 30 procent van de mannen zegt parkeersensoren een must te vinden, tegen slechts 18 procent van de vrouwen. Blijkbaar hebben mannen meer behoefte aan een parkeerhulp dan vrouwen.

mannen auto

Favorieten

Naast de dagelijkse assistentie bij het inparkeren vinden Nederlandse automobilisten nog een paar hulpjes onmisbaar onderweg. Hieronder staat de top vijf van favoriete slimme systemen in de auto:

  1. Parkeersensoren (24%)
  2. Automatisch noodremsysteem (15%)
  3. Parkeercamera (12%)
  4. Adaptive Cruise Control (11%)
  5. Lane Departure Warning System (8%)

Veiligheid voorop

Ook is er bij dit onderzoek gevraagd naar technische snufjes die Nederlanders het meest veilig vinden. Bij ruim de helft van de Nederlanders (52%) staat een automatisch noodremsysteem, dat waarschuwt of remt wanneer een aanrijding dreigt, op nummer één. Parkeersensoren staan met 14 procent op de tweede plaats, gevolgd door Adaptive Cruise Control met 12 procent. Dit is een systeem dat de snelheid automatisch aanpast aan de voorganger. Maar, ja… Dat hebben wij vrouwen eigenlijk niet nodig. 

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF