fbpx

Maatjes: Buddy Vedder en Carlo Boszhard

Multitalent Buddy Vedder leert graag van de grootheden van het vak. En een van hen, Carlo Boszhard, kan juist intens genieten van het aanstormende talent. Hoe de kunst van het bewonderen de basis bleek voor een door de lol geverfde vriendschap.

Het is een vak!

Carlo: ‘Ik zag een foto van jou met Babette van Veen, je moeder in GTST. En toen heb ik… hoe zat het nou?’

Buddy: ‘Er was een GTST-fandag en jij hostte die. Ben ik brutaal op je afgestapt, of ik een keer bij je mocht meelopen. Ik zag en zie jou als een groot voorbeeld. Je zei meteen…’

Carlo: ‘Kom maar langs! Ik heb mijn huiswerk gedaan en heb me in jou verdiept. Ik was begeisterd! Buddy is het grootste tv-talent dat we in Nederland hebben. Ik zie in jou heel veel dingen terug van de mensen van wie ik geleerd heb: Willem Ruis, Jos Brink, Bruce Forsyth. In veel dingen ben jij beter dan ik. Je danst waanzinnig goed, zingt geweldig, ebt een sterke timing. Jouw afscheidsvoorstelling van de frank Sanders Akademie: nou! Zo’n talent zie je zelden.’

Buddy: ‘Ik word hier dus altijd heel ongemakkelijk van, ik vind met jou werken juist leerzaam. Ik kreeg voor tv een quiz en dan zeg jij: |Ga bij het stellen van de vragen vertragen in plaats van versnellen. Neem de tijd, dan wordt het spannender.” Dat gebruik ik.’

Carlo: ‘Ik vind het heerlijk om te werken met talenten die weten wat ze willen. Er zijn al die mensen die met Instagram plots populair zijn, maar eigenlijk hoeven die niet zo veel te kunnen. Buddy doet juist heel erg zijn best. Hij weet dat het een vak is. Dan komt het aan op instelling, opvoeding, van nature iets kunnen. Hij wil er zo graag het beste van maken. Daarom wilde ik hem ook bij The Christmas Show. Als signaal naar de rest: dit is belangrijk. Hij straalt dat met zijn inzet uit.’

Buddy: (op Jos Brink-toon) ‘Het is een vak!’

Carlo: (nog even wat harder) ‘Het is een vak, mensen!’

https://www.instagram.com/p/BoyYf8Ii4fj/

Goede kameleon

Buddy: ‘Wat voor Carlo spreekt: hij vindt het niet moeilijk dat er nieuwe talenten opkomen, sterker: hij heeft ze een podium. Hij vecht ervoor om me in The Christmas Show te krijgen. Omdat hij denkt dat ik het als beste kan, maar ook omdat hij zo in elkaar steekt: hoe kan ik jonge mensen helpen?’

Carlo: ‘Buddy is een goede kameleon. Hij kan kleuren naar emoties en sferen. Ook privé, hij kan helemaal in een verhaal over musicals zitten en even later gaat het over Veronica Inside, hij schakelt met groot gemak.’

Buddy: ‘We lachen wat af.’

Carlo: ‘Jij doet me de hele tijd na.’

Buddy: ‘Da’s toch mooi dat het kan? Wij voelen elkaar als vrienden goed aan. Ik weet gewoon dat hij tijdens een fotoshoot ergens zijn geduld gaat verliezen. Dus zeg ik van tevoren al: “Wees eens aardig tegen de fotograaf.”’

https://www.instagram.com/p/BpzjZ0RHBUQ/

Stiekem heel lief

Carlo: ‘Nou ja, wat je zegt, we zijn echt wel goede vrienden geworden. Dan gaan we lekker eten bij Wagamama en in de verlenging laten we onze voeten masseren door, eh…’

Buddy: ‘Thaise vrouwtjes.’

Carlo: ‘Heerlijk! Maar serieus: onze vriendschap is voor mij een verrijking. Ik denk dat als ik Buddy niet had gehad, ik misschien wat zuurder was geweest. Het is zo mooi om zijn Begeisterung te zien, hij maakt me ook weer zo enthousiast. Dat ik denk: o, ja! Hij raakt een jeugdsnaar in mij. Ik praat dan over mijn vriend Herald, hij over zijn vriendin Ginny en dat houdt mij jong.’

Buddy: ‘Carlo geeft mij iets wat ik soms nog wel nodig heb: vertrouwen. Op het juiste moment kan hij zeggen: “Vertrouw gewoon op je talent.” Simpel, maar doeltreffend. Stiekem is Carlo heel lief.’

Carlo: ‘Maar dat weet niemand! Ik heb een soort… nou ja, als je heel lang bekend bent, raakt er altijd wel een steekje los. Jos Brink kon snel pinnig worden als-ie zag dat iemand niet zijn best deed. Die kon je het ene moment omhelzen als zijn verloren zoon en dan ineens weer met een straks “halló!” voorbijlopen.’

Buddy: ‘Maar dat heb ik bij jou nooit gehad.’

Carlo: (mijmerend) ‘Jos was zo waanzinnig. De beste show host die we ooit hebben gehad. Een ras-entertainer. En ik zie dat terug bij Buddy. Ze mogen bij de Frank Sanders Akademie oprecht blij zijn zo’n groot talent te hebben voortgebracht.’

https://www.instagram.com/p/Bp4SEQYhdiN/

Vanaf 2015 is het een traditie: The Christmas Show in de Ziggo Dome. Dit jaar speelt een sterrencast Assepoester en het kerstbal op 22 (drie shows) en 23 december (2 shows). Acteur, danser, zanger en presentator Buddy Vedder (24) speelt Prins Noah, en presentator, tv-maker en musicalster Carlo Boszhard (49) is de verteller. Carlo is met Maurice Wijnen het grote creatieve brein achter het spektakel. Meer info: christmasshow.nl

 

 

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF