fbpx

Maastricht: 10x de leukste uitjes met je kids

Als je richting het zuiden van Nederland rijdt, wordt het landschap heuvelachtiger, je hoort het Limburgse dialect overal op straat en het lijkt ineens of je in het buitenland bent. Niks is minder waar! Je bent in Maastricht en daar zijn zo ontzettend veel leuke dingen te doen. Wij hebben de leukste tips voor je op een rijtje gezet.

1. Bezoek een echte filmset

Heb jij de film Code M gezien? Dan zul je veel herkennen, want de film is in Kasteel Hoensbroek opgenomen. Het is één van de grootste en mooiste kastelen van ons land en het is zelfs een museum geworden! Tijdens een spannende speurtocht zoek je de geheime kamer. Met een speurboekje en tasje ga je op pad en beleef je de musketiers familietocht.

2. Festival Jong

Wie droomt er nou niet van om een elfje, een prins of een reus te zijn? Tijdens de herfstvakantie komt Festival Jong met allemaal leuke voorstellingen die in het teken staan van droomwerelden. Superleuk voor kinderen.

3. Donker Maastricht underground

Als je in Maastricht bent, kun je de Grottentocht Noord niet overslaan. Durf jij in het donker door de grotten van Maastricht te lopen en wil je alles weten over dinosaurussen en hoe je met twee steentjes echt vuur kunt maken? Trek dan je stoute schoenen aan en ga mee op dit spannende avontuur. De gids vertelt waargebeurde verhalen en de kinderen krijgen een kaart, een eigen zaklamp en een kompas. Spannend…

4. Doe eens een boekje open

In de eeuwenoude Dominicanenkerk vind je de mooiste boekhandel van Nederland. Er is zelfs een speciale kinderhoek! Op het zevenhonderd jaar oude altaar kun je genieten van een overheerlijke cappuccino en een lekkere lunch. Dit stukje geschiedenis wil je écht niet missen! Let vooral ook op de oude kerkvloer met echte eeuwenoude grafstenen.

5. Download een handige app

Om je uitstapje naar Maastricht nog relaxter te maken voor het hele gezin kun je een app downloaden. Hier vind je binnen no time de leukste en kindvriendelijke restaurants in de binnenstad. Je loopt zo van het ene leuke terrasje naar het andere leuke restaurant. Eet smakelijk!

6. Zoeken naar dino’s

Zijn jouw kids gek op dinosaurussen en hebben ze altijd al een echte onderzoeker willen zijn? Dan is het Natuurhistorisch Museum echt wat voor jullie. In dit museum ga je op ontdekkingsreis en leer je alles over zeemonsters, dino’s en andere prehistorische dieren. Kijk op de site voor de speciale herfstvakantie activiteiten en tentoonstellingen.

7. De mooiste dierentuin

De GaiaZOO is voor de vierde keer uitgeroepen tot de mooiste dierentuin van de Benelux. Op deze magische plek dwaal je door diverse leefgebieden van over de hele wereld. Beleef het verre verleden van de aarde, ontdek hoe de aarde er vroeger uitzag én welke diersoorten er toen leefden. Een geweldige plek om een kijkje te nemen met de kids!

8. Iets zoets bij de thee

Even uitrusten met een kopje thee en een overheerlijk taartje van TaarT. Waarschuwing: het is bijna onmogelijk om te kiezen uit al het lekkers! Elke dag bakken ze zelf alle lekkernijen en dat proef je. Yum! Geen tijd om te pauzeren? Neem dan een TaartT To Go mee.

9. Brood van de bakker

De Bisschopsmolen staat in het centrum van Maastricht en komt uit de zevende eeuw. Hij wordt nog steeds gebruikt en dit kun je met eigen ogen bekijken. Er wordt meel gemaakt van speltgraan dat van de Limburgse boeren komt. Van dat meel worden de lekkerste broden en Limburgse vlaaien gemaakt. Je ziet de bakkers aan het werk, er zijn rondleidingen en er is een speciale kinderworkshop, waar je zelf brood en vlaaien maakt en mag opeten. Geweldig!

10. Picknicken in het park

Heb je zo’n heerlijk zelfgebakken broodje bij de Bisschopsmolen gekocht, dan is dit de ultieme picknickplek. Het stadspark Maastricht naast de Maas aan de kant van de oude stad. Hier kun je even lekker uitrusten, een partijtje voetballen of gewoon heerlijk op het gras liggen. Er is een kinderboerderij en een speeltuintje.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF